suuupAșa cum vă dezvăluiam în ziarul nostru de ieri, organismul fanilor ce a retras recent drepturile federative FC UTA-ei SA a trecut la faza următoare și caută variante de continuitate. Așa s-a născut comunicatul de presă de mai jos:
„A trecut o săptămână de la decizia Adunării Generale a Suporter Club UTA de a retrage societăţii S.C. UTA S.A. dreptul de folosinţă al siglei, numelui şi culorilor clubului de fotbal UTA Arad. Reacţiile văzute în ultimele zile pe acest subiect ne-au întărit convingerea că am luat decizia cea dreaptă în raport cu societatea comercială deţinută şi condusă de indivizii Adrian Marţean şi Giovanni Catanzariti. UTA trebuie să redevină în primul rând un club normal, profesionist, care să impună respect şi să nu mai fie obiect de batjocură pentru nimeni.
Demersul nostru început duminica trecută intră acum într-o nouă fază. Suporter Club UTA va porni un proces de consultare publică a arădenilor cu privire la viitorul UTA-ei. Chiar dacă o bună parte dintre utişti s-a exprimat deja în diverse locuri, în special pe internet, demersul pe care îl propunem Aradului conţine în plus un aspect esenţial.
Suporter Club UTA îi invită pe arădenii care au un proiect pentru viitorul UTA-ei să vină în faţă şi să-l prezinte public. Îi rugăm pe cei care au un proiect, o idee, prin care cred că UTA va putea merge mai departe pe un drum care s-o aducă din nou în postura de a-şi merita supranumele de „Bătrână Doamnă” a fotbalului românesc, să îl trimită la adresa de mail: suporterclubuta@yahoo.com până cel târziu pe data de 10 februarie. Mai departe, autorul proiectului va avea ocazia să şi-l prezinte public în cel puţin două ocazii: în cadrul unei întâlniri la care vor participa reprezentanţi ai instituţiilor arădene cu implicare sau obiect de activitate strâns legate de sport, respectiv în cadrul unei întâlniri largi unde vor fi invitaţi toţi utiştii care vor să-şi exprime părerea cu privire la viitorul UTA-ei.
Îi rugăm pe cei care doresc să întocmească proiecte să fie dispuşi la a juca un rol activ în a le aplica sau să găsească susţinere din partea altor persoane care să poată pune în practică elementele proiectului. Pentru eventuale alte detalii vă rugăm, de asemenea, să ne scrieţi la aceeaşi adresă de mail sau să luaţi legătura cu membrii asociaţiei.
Decizia Adunării Generale a Suporter Club UTA din data de 26 ianuarie a fost determinată exclusiv de ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni în jurul clubului UTA. Din fericire noi avem posibilitatea de a salva UTA de cei care o distrug , o posibilitate pe care Suporter Club UTA a fructificat-o. Acum e timpul să vedem împreună pe ce drum vom merge cu toţii, pentru că fiecare din noi îşi doreşte acelaşi lucru: UTA să fie cu adevărat mândria Aradului!

Recomandările redacției