Chiar dacă mai e o zi până la meciul cu FC Botoșani, torțele s-au aprins astăzi în peluza „Iosif Petschovsky“ a stadionului Francisc Neuman. Aproximativ 100 de fani i-au așteptat la lăsarea serii pe jucători, la întoarcerea acestora de la antrenamentul de pe ICRTI, pentru a-i încuraja înaintea meciului de mâine.

Astfel de acțiuni au devenit o obișnuință la Arad, înaintea meciurilor importante sau atunci când echipa trece printr-un moment greu și are nevoie de încrederea și energia care vine dinspre peluză. Și, într-adevăr, „energie“ e termenul definitoriu pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi, deoarece torțele aprinse de fani, cântecele, scandările și încurajările suporterilor au avut rolul de a încărca și mai mult moralul băieților, pe fețele multora dintre ei citindu-se emoția și determinarea.

La final, Laszlo Balint s-a deplasat în fața fanilor și a le-a adresat acestora următoarele cuvinte: „Vă mulțumim frumos. Poate o să câștigăm, poate nu, dar ce vă promitem e că ultimul strop de energie, de sudoare și dacă e nevoie și de sânge, o să-l lăsăm pe terenul ăsta. Sunt aici băieții mei, niște băieți admirabili și o să luptăm tot timpul pentru culorile pe care le reprezintă tricoul nostru.“ Cuvinte puține dar puternice, care lasă loc mâine pentru fapte.

Unul dintre suporterii reprezentativi au UTA-ei, de ani de zile, Colin Mesz a detaliat ideea din spatele acțiunii din această seară: „Am vrut să-i susținem pe băieți, să le arătăm ceea ce a văzut o țară întreagă, că sunt câștigătorii morali ai meciului de duminică seara. Din păcate suntem foarte puține echipe care încă jucăm meciurile pe teren. Cred că băieții știau că au susținerea noastră și dacă nu veneam la stadion, dar am vrut să facem acest gest pentru a arăta că aici la Arad suntem o adevărată familie.“

În timp ce în fața peluzei se desfășurau aceste evenimente la intrarea oficială în stadion, continua vânzarea de bilete și eliberarea brățărilor pentru cei care doresc să participe la meciul de mâine și este foarte probabil ca UTA să înregistreze cu FC Botoșani o nouă partidă sub marca „sold out“.

Recomandările redacției