Un nou episod al celui mai așteptat duel fotbalistic din vestul țării a început sâmbătă, printr-o postare, însoțită de o poză cu un teanc de bilete la derby-ul de marți, pe forumul suporterilor lui ASU Poli. Acolo, timișorenii susțin că au intrat în posesia a 300 de bilete la confruntarea dintre favoriții lor și Campioana Provinciei și sună adunarea pentru deplasarea la Șiria.
Fiindcă am dorit să aflăm exact de la sursă despre ce este vorba și metoda prin care s-ar fi procurat tichetele, l-am contactat pe Sebastian Novovic, liderul peluzei „alb-violete”. „E simplu, băieți de-ai noștri s-au deplasat la Arad, la sediul clubului UTA și au luat câte trei, patru, cinci pachete de bilete la derby-ul de marți. Nu am mai dorit să pățim ca la meciul de acum doi ani și ne-am luat toate măsurile. Am informat deja Jandarmeria despre deplasarea noastră în număr mare la Șiria, mai departe nu e treaba noastră în ce sector vom sta marți. Biletele nu sunt pe locuri, doar că suntem siguri de accesul în stadion. Sigur, ar fi fost bine ca acest derby să se joace la Arad, pe o arenă cât de cât modernă și spațioasă, dar dacă astea sunt condițiile ne conformăm și noi. De abia așteptăm să retrăim un derby al Vestului în deplasare, după cel din 2011. E cel mai important meci al anului pentru noi, sperăm ca băieții noștri să învingă și să-i complice viața UTA-ei în zona periculoasă a clasamentului”, spune „Mihalcea”.
După cum se știe, clubul UTA a pus în vânzare pachetele de bilete la meciul primăverii începând de vineri la sediul din Calea Victoriei și la arena „Otto Greffner” din Șiria. Printr-un punct de vedere oficial, șefii grupării „roș-albe” susțin că la suporterii timișoreni au ajuns doar cota parte cuvenită conform regulamentului.
„Situația este sub control. În posesia susținătorilor echipei ASU Poli au ajuns doar cele 70 de bilete destinate sectorului galeriei și alte zece pentru oficialii clubului, la tribuna I, conform ROI. Restul sunt speculații. Suntem siguri că biletele achizi­ționate până acum de arădeni nu au ajuns la Timișoara”, e luarea de poziție a conducerii clubului UTA.
Până un alta, „ultrașii” de pe Bega sună adunarea și chiar susțin că în cazul în care cererea de bilete va fi mai mare de 300, vor suplimenta numărul de bilete prin aceeași metodă folosită zilele trecute.
Se mai aude că timișorenii doresc să închirieze un tren Regiotrans care ar urma să-i lase chiar pe peronul gării din Șiria marți după-amiază.

Recomandările redacției