Ultimele reglementări ale Guvernului României, cu privire la prezența spectatorilor în tribune s-ar pute să nu fie tocmai pe pacul celor nevaccinați. În funcție incidența cazurilor de COVID la mia de locuitori dacă se depășeşte cifra 6 (scenariul roşu), în arenele sportive vor mai avea acces doar persoanele vaccinate.

Asta ar putea pune probleme și suporterilor UTA-ei care doresc să participe la meciul de sâmbătă cu Dinamo.

Ultras Arad organizează sâmbătă deplasarea suporterilor utiști la București pentru confruntarea cu Dinamo. Înscrierile se fac, așa cum bine știți deja, prin trimiterea unui mesaj privat către pagina noastră, pe Facebook. Mesajul trebuie să conțină numele complet și numărul de locuri rezervate. Ulterior, persoanele care s-au înregistrat pe lista noastră vor primi detaliile deplasării. Vă rugăm să nu vă înscrieți dacă nu sunteți siguri de disponibilitatea voastră! Ne rezervăm dreptul de a selecta persoanele participante pentru o mai bună organizare!”

În prezent incidența din Capitală se învârte în jurul a 5/1000 locuitori și cel mai probabil sâmbătă se va ajunge la rata de șase infectări la mia de locuitori.

Odată cu atingerea pragului de 6/1000 se deschide un nou scenariu, adică ocuparea arenelor până la 100% din capacitate, însă doar de către persoanele vaccinate cu schema completă.

Momentan spectatorii pot asista la competiții în limita a 30 la sută din capacitate indiferent că au loc în interior sau în aer liber. Asta în cazul în care incidența e între 3 și 6 la mia de locuitori, dar au acces toți cei care beneficiază de certificatul verde, adică nu doar cei vaccinați, ci și cei trecuți prin boală, dar și cei cu test negativ, rapid sau PCR.

Recomandările redacției