Mai sunt câteva zile până la meciul de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș însă ultrașii arădeni sunt deja cu gândul la deplasarea din weekend-ul viitor, de la București, când UTA va da piept cu rivala prin „ricoșeu“ a arădenilor, Rapid. Peluza arădeană a anunțat astfel că organizează o excursie cu autocarele la acest meci, iar cei care doresc să se înscrie pentru a face deplasarea în mod organizat, o pot face exclusiv trimițând un mesaj privat pe pagina de facebook „Ultras Arad“. Mesajul trebuie să conțină obligatoriu numele complet și numărul de locuri dorite. Fiecare persoană înscrisă va fi contactată ulterior și va primi toate detaliile legată de această deplasare.

Rivalitatea dintre UTA și Rapid este una cauzată în primul rând de prietenia dintre galeria Rapidului și cea a celor de la Poli Timișoara. De altfel în tur, la meciul cu cea mai fierbinte atmosferă din acest campionat (încheiat cu 2-2), în galeria oaspeților au fost prezenți și mulți fani ai echipei de pe Bega. Dincolo de asta, la aversiunea dintre cele două „tifosserii“ au mai contribuit și duelurile dintre cele două echipe din ultima perioadă, unul dintre ele chiar pentru promovare, dueluri presărate cu momente încinse. Astfel, în sezonul de liga a doua, autocarul UTA-ei a fost vandalizat la București de fani ai Rapidului în timp ce după meciul de la Arad din toamnă, un grup de suporteri ai UTA-ei i-au trimis prin curier, lui Alexandru Albu… un frigider, ca urmare a declarațiilor acestuia de după meciul de pe Arena Francisc Neuman. Atunci, fostul jucător al UTA-ei (în prezent în echipa giuleșteană) a marcat o dublă și a afirmat că „nu mai am loc în frigider de câtă carne am primit la Arad.“ Tot la acel meci, clubul arădean a fost amendat de Federație pentru torțele aprinse de fani în tribune dar și pentru câteva bannere considerate ca fiind rasiste.

Ținând cont de toate aceste aspecte, este explicabil de ce acest meci este atât de important pentru fani, prin prisma duelului cu adversarii din cealaltă peluză și de ce o asemenea deplasare trebuie pregătită temeinic și din timp. Dacă și evoluția plus rezultatul meciului de duminică vor fi unul favorabile, cu atât mai mult UTA poate spera să aibă pe Arena Națională un contingent serios de susținători, mai ales că dată fiind capacitatea arenei, nu există problema unui sector prea mic pentru numărul de fani ai oaspeților. Exista la un moment dat chiar varianta ca cei de la Rapid să își inaugureze noul stadion împotriva UTA-ei însă din cauza birocrației acest lucru n-a putut fi realizat astfel că meciul se va juca tot pe cel mai mare stadion al țării.

Partida dintre Rapid și UTA va avea loc sâmbătă, 29 ianuarie, de la ora 20.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției