OLYMPUS DIGITAL CAMERAS-a pornit ofensiva pentru moder­nizarea fântânilor și pentru construcția altor fântâni. Iar dacă subiectul este de mare actualitate, să vă spun o poveste.
A fost odată, ca niciodată, că dacă n-ar fi fost… A fost o fântână ce înveselea un parc din spatele Palatului CFR. Frumoasă și zveltă, ca o balerină, ce înnobila peisajul. Primăria s-a gândit atunci să o strămute într-o altă locație, tocmai în Piața Spitalului. Ideea salutară, piața fiind circulară, fântâna pe noul amplasament părea să-și găsească locul potrivit.
Așadar, fântâna a fost mutată, iar cineva, dintr-o inspirație de coșmar, a tras un zid menit să limiteze priveliștea și să strice armonia fântânii circulare cu piața. Piața frumoasă, echilibrată, aeri­sită, este întunecată astăzi de două pa­ravane. Un paravan ce ascunde ceva, un loc, de unde izvorăsc mirosurile pesti­len­țiale și zidul, ca o înotătoare de rechin ce „oprește pirueta grațioasă” a fântânii arteziene. Priviţi monstruozitatea pe care fotografia o prezintă și care ascunde, pentru jumătate din pe­­rimetrul pieții, priveliștea strălucitoare a Spitalul Județean, renovat și aspectuos. Mai amintesc că zidul de inspirație neo-comunistă, pe porțiunea care este stropită de fântână, se acoperă de o vegetație verde ce urâțește.
Iar dacă, un pieton își trage sufletul, obosit de alergătură, şi-și caută tihna pe o bancă din parc, își poate înveseli pri­virea privind zidul cel plin de mucegai. Trist, domnilor de la Primărie. Acum este momentul să remediem monstruozita­tea și să redăm fântânii spațiul de care are nevoie, punând în valoare frumusețea pieții și a clădirilor sale. (B.B.)

Recomandările redacției