Imobilele pe ale căror fațade proprietarii instalează aparate de aer condiționat nu vor fi considerate reabilitate din punct de vedere arhitectural. Primăria a constatat că tot mai multe imobile din zona centrală a municipiului sunt sufocate de astfel de aparate. Mai mult decât atât, proprietarii care nu vor ține cont de aceste prevederi nu numai că nu vor beneficia de scutire de la plata impozitului, ci, mai mult decât atât, vor plăti același impozit majorat ca până la demararea lucrărilor de reabilitare.

În următoarea perioadă Primăria Arad va inventaria imobilele care sunt în această situație și îi va notifica pe proprietari pentru a intra în legalitate. În Europa, amplasarea aparatelor de aer condiţionat pe faţadele clădirilor, în special pe faţadele monumentelor istorice, este foarte strict reglementată, proprietarii nefiind lăsați să strice aspectul clădirilor.

  • Gheorghe Timur spune:

    Interesant articol! Ce nu spuneti dvs,si ne -am dori ft tare ar fi daca aritudinea primariei este corecta sau nu! Adica noi sa dam aerele conditionate jos,doar daca si Primaria Arad va face acelasi lucru(ca e plina de aparate). Locuiesc intr o cladire si sunt somat sa platesc impozitul majorat,dar in aceeasi cladire Primaria are 6 apartamente. Cand noi am vrut sa obtinem aut de construire pt fatada ni s a explicat ca e imposibil pt ca bu suntem constituiti ca si Asoc de prop. Sunt ft curios cum va obtine Primaria Arad aut. de construire daca noi nu suntem de acord sa semnam autorizatia.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției