Fără destui bani de la bugetul local, Național Sebiș este ca și retrasă din Liga a III-a

0
384

Dispariția fulgerătoare a primarului inte­rimar al Sebisului, Radu Demetrescu, pare să coincidă cu finalul poveștii clubului de fotbal. Înglodată în datorii la stat, dar și la foști și actuali jucători și antrenori, gruparea de pe Malul Crișului Alb nu stă pe roze nici din punct de vedere sportiv la jumătatea sezonului în Liga 3-a. Trupa pregătită de Dănuț Somcherechi e prima sub linia de retrogradare și ar avea nevoie de investiții importante pentru a se bate cu șanse reale pentru salvare, dar de unde bani?
Factorii de decizie ai orașului trebuiau să tranșeze soarta clubului de fotbal înainte de ședinta de Consiliu Local de vineri, când se discută proiectul de buget pentru anul 2020. Constrângerile financiare au făcut ca în anumite domenii de activitate să se opereze tăieri importante față de anul trecut, iar sportul și fotbalul nu au fost ocolite. S-a propus o sumă între 450 și 600 de mii lei, insuficientă pentru a acoperi activitatea curentă și datoriile din urmă, necesarul fiind cam dublul acestei sume.
Prin urmare, miercuri, după sedința informală a Consiliului Local concluzia trasă e cât se poate de cruntă pentru viitorul fotbalului sebisean. Dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut în următoarele zile, Național Sebiș se va retrage din campionatul Ligii a III-a, pentru ca în privința juniorilor să se încerce continuarea activității în campionatele organizate de AJF Arad până în vară. Costurile nu ar fi mari, doar câteva zeci de mii de lei până la finalul stagiunii fotbalistice.
Președintele clubului, Raul Pîrv, și-a depus deja demisia, antrenorul Somcherechi și cei 14 jucători care se pregătesc de zece zile pe avarie la baza sportivă „Crișana” au fost anunțați și ei de cum stau lucrurile.
Dacă votul din CL Sebiș pentru proiectul de buget pe anul 2020 va fi conform cu si­mularea de azi, seria a IV-a a Ligii a III-a va continua cu 15 echipe și se va știi numele primei formatii retrogradate. În această situație, jucătorii și antrenorul Somcherechi pot deveni liberi de contract, majoritatea dintre ei având oferte concrete de la alte formații din județul Arad și nu numai. Dacă clubul nu se va desființa, există și varianta memoriilor pentru Forisz și colegii săi, care ar mai avea de încasat trei salarii restante.
Fiindcă s-ar retrage din competiție după încheierea turului, Național Sebiș și celelalte combatante din seria a IV-a vor rămâne cu punctele acumulate în clasament, doar că din retur formația de pe Crișul Alb va pierde la „masa verde” toate disputele rămase de jucat până la finalul stagiunii. Vă reamintim că în acest an, Sebisul sărbătorește 100 de ani de fotbal în oraș și – probabil – dacă tot se va ajunge la desființarea clubului Național va renaște Crișana, gruparea de tradiție a orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.