Fără indulgență pentru patronii de firme: amenzi din prima, în lipsa noilor case de marcat

0
543

Agenții economici trebuie să știe că apar modificări ce vizeză regimul caselor de marcat. Inspectorii Fiscului vor fi mai duri cu patronii de firme, întrucât va fi scoasă legea prevenirii în domeniul caselor de marcat.

Mai precis, MFP va trece la eliminarea contravenției referitoare la nerespectarea de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale, a termenelor prevăzute de lege, de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic.

Astfel, firmele vor plăti, în momentul constatării contravenției, la prima abatere, direct amenda aferentă, care poate fi de 8.000 de lei, sau mai mare.

Această măsura este necesară deoarece, potrivit celor de la ANAF, „operatorii economici care încalcă obligația de dotare cu noile dispozitive nu au motive obiective pentru neconformare, în condițiile în care, au fost emise autorizații de distribuție pentru aparatele de marcat care acoperă toate tipurile de activități economice, iar distribuitorii autorizați au stocuri de aparate de marcat noi”.

Potrivit MFP, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF vor dispune de la prima abatere, următoarele sancțiuni: amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor și confiscarea sumelor nejustificate.

Toate societățile ce comercializează produse sau prestează servicii direct către populație au obligația de a fiscaliza toate încasările prin intermediul casei de marcat electronice fiscale și de a se dota cu noile aparate de marcat prevăzute de cadrul normativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.