Gara Brad, înfiinţată la sfârşitul secolului al XIX-lea, rămâne pustie deşi în ultimii ani a fost renovată. Operatorul privat a anunţat că îşi va retrage trenurile de călători de pe ruta Ineu – Brad, de la începutul anului viitor.

„Regio Călători SRL, în calitate de operator de transport feroviar de călători, a decis să se retragă de pe ruta Ineu – Brad şi retur, începând cu data de 1.01.2021. Decizia a fost adoptată în urma analizei privind lipsa personalului calificat, necesar pentru deservirea trenurilor pe zona de activitate Timişoara – Arad, precum şi în urma analizei privind situaţia financiară a societăţii, activitatea fiind afectată de pandemia COVID-19. Menţionăm faptul că Regio Călători SRL nu are competenţe/atribuţii în ceea ce priveşte infrastructura feroviară din România, acestea fiind în sarcina altor agenţi economici”, au afirmat reprezentanţii Regio Călători SRL.

Odată cu retragerea operatorului privat, cele trei trenuri de călători care plecau din Brad spre Arad nu vor mai circula. Astfel, gara din Ţara Zarandului ar putea avea o soartă similară cu cea a Hunedoarei, închisă după ce de la începutul anului 2018, operatorul privat care gestiona ruta Hunedoara – Simeria şi-a retras trenurile de călători.

Recomandările redacției