Pe 17 mai 2014, FC UTA SA disputa ultimul meci în Liga II-a, ocazie cu care a și retrogradat matematic în eșalonul trei. FC Bihor câștiga cu 3-0 în Calea Aurel Vlaicu, pentru „alb-roșii” fiind pe teren din primul minut și Daniel Dan și Cosmin Farcaș. Cei doi sunt pâncotani acum și au jucat din nou împreună ca titulari în Liga a II-a sâmbăta trecută. Dacă Dan câștigase demult lupta pentru un tricou de titular cu Doda, Farcaș a stat în umbra lui George Pirtea, care și-a adus aportul la majoritatea rezultatelor pozitive ale „alb-negrilor” în acest sezon.
Însă, fostul mijlocaș al Crișului a simțit dureri la genunchi săptămâna trecută, iar Ionuț Popa a apelat la Farcaș pentru postul de mijlocaș stânga. „Mister mi-a spus să nu-mi fie deloc frică de joc, să dau tot ce pot și să fac ambele faze ale jocului. Mă bucur că în sfârșit am intrat de la început într-un joc de Liga II-a pentru Pâncota, îmi lipseau mult meciurile la acest nivel. Din păcate, nu am avut ocazia să arat prea multe, dar nimeni nu a putut. Nu se poate numi joc de fotbal ceea ce s-a întâmplat sâmbătă la Baia Mare.  A fost o luptă surdă pe un teren îmbibat cu apă, era foarte greu să se rupă echilibrul”, consideră Farcaș, care a fost fotbalistul lui CS U Craiova în sezonul 2014-2015, evoluând însă doar la „satelitul” din Liga a III-a.
Din „lupta surdă” din „Dealul Florilor” poate chiar fostul utist a avut cel mai mult de câștigat și asta pentru că: „Mă simt încurajat, motivat, am o stare mult mai bună acum. Am demosntrat că se poate conta pe mine în Liga a II-a, sper să mai am și alte șanse în acest sezon. Până la urmă și concurența cu Pirtea e benefică pentru amândoi, iar Mister va alege ce este mai bine pentru echipă”.
Dacă George Pirtea va depăși problemele de ordin medical, pro­babil Farcaș va trece din nou pe bancă în „intermediara” de miercuri, când în Podgorie vine Mediașul. „Dacă pe terenul lor am scos un punct, nu văd de ce nu i-am putea bate acasă. Nu sunt de speriat, deși – probabil – vor veni să recupereze cu orice preț punctele pierdute la Tărlungeni. Dar, avem și noi destule motive să ne batem pentru fiecare minge, așa cum am făcut-o cu Brașovul ce nu a avut nicio șansă la Pâncota. Cred că am demonstrat că merităm un loc mai bun în clasament, iar dacă batem Mediașul chiar ne vom apropia din nou de play-off”, a încheiat mijlocașul de bandă, care a fost crescut la UTA de Sandu Gaica.

Recomandările redacției