tarnovaCurtea de Apel Timişoara a decis, ieri, admiterea recursului înaintat de consilierii locali ai comunei Târnova. În vara anului trecut, Tribunalul Arad a decis dizolvarea Consiliului Local Târnova ca urmare a faptului că la trei ședințe ordinare consecutive nu a fost adoptată nici o hotărâre. „Curtea de Apel Timişoara a schimbat însă decizia Tribunalului Arad, respin­gând acţiunea primarului Florin Farcaşiu de a dizolva Consiliul Local. În urma analizării dosarului, Instanţa a considerat că nu sunt întrunite condiţiile legale pentru dizolvarea de drept a consiliului local“, ne-a declarat Cristian Pup, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara.
În eventualitatea în care Curtea de Apel Timişoara ar fi menţinut decizia primei instanţe ar fi fost organizate alegeri parţiale. În aceste condiţii însă Consiliul Local Târnova reintră în activitate şi nu vor mai fi organizate alegeri.
Dubla-confirmare a primarului
Decizia irevocabilă a instanţei nu mulţumeşte însă pe deplin niciuna dintre părţile implicate. Pe de o parte, edilul Farcaşiu nu a reuşit să scape de consilierii care îi stau veşnic în coastă, iar partea care îl contestă consideră că nu va exista linişte în comună, şi chiar în judeţ, atât timp cât comuna Târnova va avea un astfel de primar. „Nu există nici o şansă de negociere cu consilierii locali. De 24 de ani încerc să fac acest lucru şi nu reuşesc. Singurul lor scop este să fie împotriva mea, însă ei nu realizează că prin acest lucru sunt şi împotriva comunei. Dacă vor continua să respingă toate proiectele mele atunci nu se va schimba nimic. Eu ştiu foarte bine ce îşi doresc ei: să nu mai fiu primarul acestei comune. Nu sunt însă de acord cu asta, din moment ce am fost votat de două ori într-un singur an electoral. Sunt dublu confirmat, iar lumea mă vrea pe mine ca primar, nu pe ei“, consideră Florin Farcaşiu.
Coşmarul întregului judeţ
Părerea lui Florin Farcaşiu nu este însă împărtăşită şi de cealaltă parte a baricadei. „Era cât se poate de normal ca Instanţa să decidă astfel. Consilierii locali nu se opun lui Florin Farcaşiu, ci nedreptăţilor pe care acesta le face. Să ne arate lista cu patrimoniu, să vedem dacă mai avem ceva în comună, ce nu s-a vândut. Să ne pună la dispoziţie planul său de investiţii, să putem vota şi noi bugetul. Vrem să votăm masterplanul Consiliului Judeţean, care aduce o investiţie de 160 milioane de euro pentru întreg judeţul Arad şi care este blocat din cauza lui Farcaşiu. Lui nu îi trebuie astfel de investiţii pentru că nu îşi mai poate rezolva propriile inte­rese“, a declarat Dorin Jiva, consilier local al comunei Târnova.
Gheorghe Falcă: „Farcaşiu este împotriva întregului judeţ“
„Prin decizia Instanţei se pare că jocurile domnului primar Florin Farcaşiu au fost îndreptate atât împotriva cetăţenilor din comuna Târnova, cât şi a celor din întreg judeţul nostru. Din cauza sa au fost blocate două proiecte de finanţare europeană, care ar fi dus la dezvoltarea judeţului nostru. Atât timp cât în fruntea comunei Târnova se va afla Florin Farcaşiu, lucrurile nu au cum să revină la normal. Judeţul Arad are parte de această tragedie de foarte mulţi ani“, ne-a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului şi totodată preşedintele PD-L.
De asemenea, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, susţine că „se confirmă încă o dată că primarul Florin Farcaşiu nu a avut dreptate, iar lupta sa perso­nală pe care a avut-o împotriva consiliului local a fost una îndreptată şi împotriva proprilor cetăţeni. De doi ani de zile comuna este blocată pentru că nu a avut parte de un buget. Sper ca în prima şedinţă pe care o va avea domnul primar, împreună cu consilierii locali, să fie votate proiectele care vizează deblocarea judeţului. Cele mai mari două proiecte derulate în judeţ, proiecte finanţate din bani europeni ce ajung la o valoare de aproape 700 de milioane de lei sunt blocate din cauza conflictelor politice de la Târnova. Este vorba de Masterplanul pe deşeuri, proiect aflat în etapa de contractare şi de Masterplanul pe apă-canal“.
În ceea ce priveşte ADI Deşeuri, procedura de achiziţie pentru serviciile de colectare a deşeurilor nu se poate desfăşura, fiind nevoie de acordul tuturor acţionarilor, inclusiv Târnova. În cazul ADI Apă Canal şi strategia privind dezvoltarea Serviciului de apă şi canalizare în cadrul judeţului Arad, prin programul POS Mediu 2 etapa 2014-2020, faptul că nu este desemnat delegatul comunei Târnova în AGA împiedică desfăşurarea şedinţei. „Pe proiectul pe deşe­uri, dacă aveam hotărârea consiliului local puteam deja începe licitaţia pentru contractare. Pe Masterplanul pe apă-canal sunt afectate un număr de nouă comune, care au făcut cerere de includere în proiect şi au emis şi hotărâre de consiliu local, de aderare la Masterplanul judeţului privind Serviciul de apă şi canali­- zare. Este vorba despre comunele Mişca, Vinga, Bârsa, Chisindia, Buteni, Secusigiu, Beliu, Bocsig şi Tauţ”, conchide preşedintele Nicolae Ioţcu.

 • ama spune:

  Care proiecte,farcasiule?de 24 de ani minti cu nerusinare cetatenii!!!Tu nu pricepi ca nu te mai vrea nimeni, pt ca nu esti CAPABIL?!!!!ZICI CA INCERCI DE 24 DE ANI SA FACI ACELASI LUCRU SI NU REUSESTI!!!NU POTI COLABORA CU CONSILIERII?TU ESTI BUBA!LUMINEAZA-TE!!!!

 • Ilie spune:

  cum sa crezi ca in 24 de ani,toti consilierii sunt nebuni,doar primarul vrea binele,cata perioada a avut tovarasul primar,atat vice cat si majoritate in consiliu?cum arata Tarnova?ca dracu!Locul unui astfel de om,este la puscarie.Raportul Corpului de Control al Primului Ministru nu minte.GENOCID la adresa Tarnovei.Doamne scapa-ne odata de CIUMA DE „farcasiu”!

  • anisoara spune:

   Farcasiu este deja un PROST al comunei Tirnova si seful idiotilor lui de consilieri care cotizeaza la cererea lui.Merita sa ii beleasca.
   A ramas si cu porcul dat si cu consiliu NEdizolvat!
   Si prost si fudul!

   Anisoara

 • anisoara spune:

  Cetatenii comunei Tirnova nu mai doresc sa fii primarul acestei comune. Nu esti de acord cu asta si zici ca ai fost votat de două ori într-un singur an electoral.Nu tarane,nu ai fost votat! Ai furat de doua ori la alegerile intr-un an! Dar toate lucrurile au si un inceput si un sfarsit! Esti prost sau faci pe prostul ca nu vezi acest lucru? Oricum,DNA lucreaza

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției