sebis1Echipa lui Abrudean a demonstrat că știe să interpreteze și partidele considerate ușoare, ceea ce câteodată face diferența la vârful clasamentului. Naționalul a muncit mult pentru cele trei puncte din confruntarea cu Știința Turceni, a avut răbdare și consistență în evoluție și a rămas singură în vârful seriei a IV-a a Ligii a III-a.
Gazdele au început autoritar meciul, cu o posesie prelugită și câteva situații de a deschide tabela prin Sulea (cap în brațele portarului), Lazea (șut previzibil) și Călin (execuție pe direcția goalkeeperului advers). Nici Radu nu a avut mai mult noroc cu o reluare în blocaj, pentru ca pe o contră, centrarea lui Biosan să treacă peri­culos prin fața porții sebișene, fără ca nimeni să intervină. Repriza se îndrepta spre un scor alb, când o combinație rapidă și inteligența lui Bozian au rupt echilibrul. Sulea l-a găsit între linii pe căpitanul Naționalului, acesta a pătruns, a driblat și portarul și a înscris lejer: 1-0 (min. 42).
Nemaivând ce apăra, gorjenii și-au schimbat fața după pauză. Nici sebișenii nu au mai insistat pentru o posesie prelungită, astfel că au venit și primele emoții pentru buturile lor. Vava a tras de puțin pe lângă poartă, iar Miron a respins de la rădăcina barei „foarfeca” lui Lungu. De abia în minutul 72, „alb-albaștrii” s-au revăzut în atac, dar Țârlea a lobat puțin peste poartă după o acțiune finalizată de Radu în portarul advers. Același Nicolae i-a refuzat lui Bozian dubla, respingând de la vinclu lovitura liberă a decarului gaz­delor. În careul celălalt, Văcaru a finalizat puțin pe lângă, prilej pentru Sebiș să închidă partida în cel de-al doilea minut de prelungire. Lazea l-a găsit excelent pe Radu în careu, iar puternicul atacant a trimis în plasă în dreapta portarului. Scorul chiar putea lua proporții dacă Roman nu ar fi tras pe lângă poartă după așezarea lui Bozian.
Formații:
Sebiș: Miron – Tătar (88 Moiese), Bier, Mardare, Neacșu – Lazea, Tothăzan (81 Balint) – Călin (67 Țârlea), Bozian, Sulea (78 Roman) – Radu.
Turceni:  Nicolae – Tudorache, B. Dolcescu, Văcaru, Gâlceavă –Lungu, Popescu (85 A. Dolcescu), Mainerici, Biosan (90 Olteanu) – Vava (66 Miculete), Simcea.
Arbitri: Daniel Neagoe (Timi­șoara) – Radu Pascu (Oradea), Gabriela Toderaș (Șuncuiuș – Bihor).
Observatori FRF: Vasile Balaș (Reșița), Romulus Buia (Baia Mare)

Recomandările redacției