copilMarius Copil nu se regăseşte în această perioadă, forma sa mai slabă confirmându-se şi la turneul challenger de la Recanati, Italia, dotat cu premii în valoare de 30.000. de euro. Favorit doi în Cizmă, tenismanul arădean, clasat pe locul 132 ATP, a câştigat greu în turul inaugural, depăşindu-l în trei seturi pe bosniacul Aldin Setkic, 227 ATP, scor 3-6, 7-6 (5), 6-2.
În urma victoriei, jucătorul legitimat la CSM Arad s-a ales cu şase puncte în clasamentul mondial şi cu un cec în valoare de 530 de euro. Chiar dacă în Italia se joacă pe hard, suprafaţa preferată a arădeanului, Copil a cedat surprinzător în turul secund, în faţa mult mai slab cotatului Michael Lammer, abia al 401-lea jucător al lumii.
La capătul unui meci în care „Tunarul din Carpaţi” a făcut numeroase greşeli, elveţianul s-a impus nesperat în trei seturi, 5-7, 6-4, 6-4. Favoritul principal al turneului de la Recanati este japonezul Go Soeda, aflat pe locul 124 mondial, pe lista celor opt capi de serie figurând şi câştigătorii primelor două ediţii de la Arad Challenger, francezul David Guez (campion în 2010; favorit 5) şi argentinianul Facundo Bagnis (campion în 2012; favorit 6), cel din urmă eliminat în turul inaugural.

Recomandările redacției