derbyPrincipalele favorite la titlu în baschetul feminin, Univ.Goldiş ICIM şi CSU Alba Iulia, s-au înfruntat la Arad în cel mai important meci al sezonului regulat. În joc era primul loc înainte de play-off şi practic prima şansă la titlu. Derby-ul din Polivalenta arădeană a fost aproape copia identică a returului de sfert de finală din Cupa României, cu o echipă din Alba Iulia mult sub aşteptări. De partea cealaltă am avut o echipă mai montată şi concentrată, iar per total mai bună: Rhoads a fost excelentă la coordonare, Wiliams şi Broomfield s-au dovedit superioare sub panouri, iar Cosby le-a umplut iar coşul adversarelor. Brosovszky, Milovanovic, Engelman şi Crăciun au pus şi ele umărul la cea mai importantă victorie din acest sezon.
Rhoads şi Cosby, în prim-plan
Cu majoritatea jucătoarelor aflate în zi proastă dar şi neaşteptat de nervoase (cazurile lui Reed şi Salley), oaspetele au jucat la un nivel optim doar în primul sfert, în care au condus cu 5-0 şi 9-6, dar pe care aveau să îl piardă cu 20-15. Părău a făcut din nou un joc modest, iar filmul s-a rupt repede pentru Alba Iulia, americancele ICIM-ului punând stăpânire totală pe joc în actul doi, în care Aradul s-a desprins decisiv, 42-25 la pauza mare. Alba nu s-a trezit nici în ultimele două sferturi, astfel că scenariul s-a păstrat, cu o echipă arădeană zburdând în faţa suporterilor. După 30 de minute scorul era 56-37 şi nimic nu se mai putea întâmpla, trupa lui Popov mul­- ţumindu-se cu o înfrângere onorabilă la felul cum au stat lucrurile în teren. S-a terminat 66-51 (20-15, 22-10, 12-12, 12-14).
Primul loc înainte de play-off
Pentru Univ.Goldiş ICIM au jucat: Cosby 19 (2×3), Rhoads 16, Broomfield 11, Brosovszky 6, Milovanovic 6, Williams 5, Engelman 3 (1×3) şi Crăciun, iar CSU Alba Iulia a răspuns cu: Cadjo 11 (1×3), Reed 10, Whittington 7, Toma 7, Brown 5, Mandic 4, Uiuiu 4, Părău 3, Salley şi Nagy. În urma acestui rezultat, Univ.Goldiş ICIM se menţine pe primul loc în Liga Naţio­nală şi este acum favorită principală la câştigarea campionatului. Mâine, de la ora 18:30, echipa arădeană înfruntă în Liga Europei Centrale pe Valosun Brno, pentru ca sâmbătă, ora 12:30, să joace în campionat cu CSU Oradea, ambele meciuri pe teren propriu.

Recomandările redacției