Sorții sau mai bine spus Comisia de Competiții a Federației Română de Fotbal a decis ca divizionarele terțe arădene care s-au schimbat cel mai mult în această vară să-și dispute un loc în turul trei al Cupei României. Inclusiv calitatea partidei, una scăzută în special în prima repriză, a lăsat să se vadă două formații aflate încă în plin proces de reconstrucție. Până la urmă, echipa mai experimentată a învins, după două faze fixe.

Meciul de pe arena „Crișana” a „decolat” greu, în sensul că ambele combatante au evoluat modest de la mijloc în sus. Rare au fost momentele în care s-au legat mai mult de trei-patru pase, așa că nici ocaziile de poartă au fost o rara avis. Practic, singura emoție a primului act a provocat-o Vereș cu un șut de la marginea careului ce a lovit bara, scorul pauzei fiind alb.

Nici debutul actului secund nu a fost mai spectaculos, așa că a fost nevoie de oi fază fixă pentru a sparte monotonia. În minutul 67, Filip a centrat dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri lateral stânga, iar Bulza a reluat cu capul în plasă, din 8 metri: 0-1. Szekely a replicat imediat printr0un șut-centrare ce s-a scurs prin fața porții adverse fără ca nimeni să intervină. Lucrurile aveau să se clarifice cu 12 minute înainte de final. De această dată, Mihuța a fost cel care a executat înalt un corner, iar Nistor a înscris cu latul din apropiere. Tot ce au putut produce amfitrionii până la ultimul fluier a fost dubla ocazie din penultimul minut de joc. Atunci, Dagău a respins de sub transversală șutul de la mare distanță al lui Forisz, după care Balha a reluat în bară. S-a terminat 0-2, scor la care Cermeiul accede în faza următoare a Cupei României.

Formații:

Sebiș: Moroz – Pop (76 Deliman), Forisz, Bărbuți, Cornea – Hojda (83 Codrea), Bandula – Susan, Balha, Vereș (90 Roman) – Szekely. Antrenor: Dan Șomcherechi.

Cermei: Dagău – D. Filip, R. Iuga, Nistor, Burlă – D. Lazăr – Gruiescu (90 Marinescu) , Mihuța, M. Călin (54 Ciubotariu), Todoran – Bulza (86 Petcuț). Rezervă neutilizată: Stănilă. Antrenor: Flavius Moisă

Arbitri: Roxana Recorean (Mediaș) – Adrian Epure (Orlat – Sibiu), Daniel Nagy (Mediaș).

Observator FRF: Viorel Vancea (Bihor)

Șomcherechi: „Fotbalul te pedepsește când te joci cu ocaziile” v.s. Moisă: „Aveam nevoie de o victorie care să dea încredere acestei echipe noi”

Gazdele de la Sebiș pot invoca ceva ghinion la bara lui Vereș, din prima repriză, dar – pe de altă parte – antrenorul „alb-albaștrilor” recunoaște faptul că îi lipsesc ceva jucători până să se vorbească despre o formație completă. „Sunt supărat pentru că am dominat jocul, ne-am creat ocazii de gol. Am avut șansa să marcăm și în prima, dar și în a doua repriză, dar fotbalul te pedepsește dacă te joci cu ocaziile. Ei au avut două faze fixe, ne-au dat două goluri, au o echipă mult mai pragmatică, au știut să speculeze. Totuși, sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor mei. Până la prima etapă de campionat este absolut necesar să mai transferăm minim patru jucători cu experiență, pentru că avem mulți copii, aflați la început de drum și trebuie să echilibrăm echipa”, a spus Dănuț Șomcherechi, la primul eșec într-un meci oficial pe banca Sebișului.

Până la urmă, diferența pe tabelă a fost făcută de doi dintre fotbaliștii din vechea gardă, numărați pe degetele unei singure mâini în tabăra Sebișului. La final, noul „principal” al cermeianilor a afirmat că succesul binevenit în special pentru moralul elevilor săi. „Nu am avut o presiune prea mare la acest prim joc oficial al sezonului, căci Cupa nu este obiectiv major. Dar, aveam nevoie de o victorie care să ne dea încredere, pentru că în amicale am cam suferit și trebuie să ne crească moralul. Suntem nevoiți să ne agățăm de orice detaliu, de orice plus pentru a crește moralul tinerilor jucători și în vestiar. Construcția a fost mare în această vară, echipa e nouă și asta s-a simțit în jocurile amicale. Ne-au lipsit și piese grele, am venit cu doar 15 jucători, sperăm să-i avem pe toți la prima etapă. Gazdele au avut o atitudine bună, specifică jocului de acasă, au avut mai multe ocazii, dar într-adevăr am avut reacție, din faze fixe, mai mult sau mai puțin lucrate”, a punctat și Flavius Moisă, ajutat pe banca tehnică de Adi Sas și supervizat de Roland Nagy.

În prima rundă a noii stagiuni de Liga a 3-a, Sebișul o găzduiește pe Horezu, iar Cermeiul se deplasează la Ghiroda. Ambele partide sevor disputa pe 24 august.

 

Recomandările redacției