Fazele fixe pe mâna „închizătorului” Lorenzi: „Mă bucur că golul doi a venit după o combinație exersată”

0
170

Chiar dacă are la dispoziție dubluri pe posturi de aproximativ aceeași valoare, cel puțin pentru prima rundă, Laszlo Balint a avut ideile destul de clare cu privire la titularii săi. Poate cu una-două excepții, așa cum a și recunoscut la conferința de presă înainte de meciul cu Dunărea Călărași, câștigat de UTA fără drept de apel: 3-0.
Dubiile „principalului” arădean s-au văzut și la schimbări sau cel puțin la prima dintre ele: Lorenzi – Pușcaș. Probabil, a doua înlocuire era Rus – Ursu, dacă Bustea nu-și spărgea capul în duelul aerian cu Bawab, pentru ca intrarea pe teren a lui Isac în locul lui Buhăcianu să fie mai mult un bonus pentru juniorul „roș-albilor”.
Revenind, însă, la brazilianul Diego Lorenzi, acesta și-a luat și responsabilitatea executării fazelor fixe. O postură inedită pentru un „închizător”, Balint neoferind un răspuns clar când a fost întrebat despre calitatea centrărilor oferite de fotbalistul din Țara Cafelei.
„Fazele fixe le-am lucrat mult în această perioadă și mă bucur că golul doi a venit după o combinație exersată chiar ieri (n.a. vineri), la ultimul antrenament. Băieții au priceput ceea ce avem de făcut, cu centrare pe colțul lung pentru Cipri Rus și cu Buhăcianu speculând foarte bine acea greșeală din careul lor mic. Dar, repet, încă mai avem de muncă. Vreau să fim modești, să muncim pe momentele dinamice și fazele fixe. Sunt lucruri ce trebuie îmbunătățite și trebuie să rămânem echilibrați. Am luat doar trei puncte, dar trebuie să mergem la fel în continuare”, a menționat „principalul” arădenilor.
Apropos de ceea ce va urma, UTA e divizionara secundă ce are cele mai multe zile să pregătească meciul din runda secundă. Arădenii vor juca pe puncte de abia peste alte 9 zile, pe terenul celor de la Petrolul Ploiești.
„Este, totuși, mai bine că jucăm luni decât vineri, căci auzisem și de această variantă. Mâine (n.a. duminică), au liber băieții, luni după masă ne vedem și începem un ciclu mai lung de pregătire. Dar, dar acest lucru repre­zintă un avantaj, orice zi în plus contează pentru prospețime fizică și a exersării reperelor tactice. E o deplasare lungă, ne putem pregăti foarte bine. E bine și că Miculescu se poate întoarce de la națională și chiar dacă va juca și marți și joi, și o să încerc să vorbesc cu Laurențiu Roșu despre acest lucru, ar avea timp să-și revină complet până luni, Pe de altă parte, sinteticul ne dă dureri de cap. Nu ne plângem, ne vom recupera foarte bine și mergem cu curaj și încredere să scoatem maxim din această deplasare”, a adăugat Balint.
Meciul Petrolul – UTA, de pe „Ilie Oană” din Ploiești e programat pe 11 august, de la ora 18, în direct pe DigiSport1, Telekom Sport1 și Look TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.