FCC Baschet Arad a câștigat fără emoții la Târgu Mureș, la debutul în Liga Naţională pentru Lipovan!

0
344

FCC Baschet Arad a obţinut o victorie la scor, în prima deplasare din returul Grupei de Vest a Ligii Naţionale de Baschet Feminin. „Galben-albastrele” au avut, în Ardeal, un debut perfect de meci, iar după primele trei minute, tabela arăta 11-0.
Arădencele s-au distanțat constant, singurul sfert echilibrat fiind al treilea. Arădencele au încheiat meciul de la Târgu Mureş cu o diferenţă de 42 de lungimi, scor 80-38. A fost a treia victorie consecutivă pentru FCC, iar spaniolul Rodriguez are un bilanţ perfect de la instalarea pe banca tehnică.
La acest duel s-a consemnat şi debutul pentru junioara Rebecca Lipovan la FCC Baschet Arad şi, practic, primul ei joc oficial pe prima şcenă a baschetului feminin românesc. Conducătorul de joc în vârstă de 17 ani a evoluat în meciul cu Târgu Mureş timp de aproape 17 minute. Sportiva care va evolua şi pentru CSS Bega Timișoara (în campionatul U 18 – dublă legitimare), a strâns două puncte în această deplasare, acumulând şi trei intercepţii, o pasă decisivă, dar şi o recuperare.
După acest rezultat, arădencele ajung la 12 puncte în clasamentul Ligii Naţioanale, cu un bilanț de 5 victorii și două înfrângeri. BC Sirius Târgu Mureş – FCC Baschet Arad s-a încheiat 38-80, pe sferturi: 8-22, 5-18, 19-22, 6-18. Jefimija Karakasevic a fost coș­ghetera partidei cu 21 de puncte, plus 8 recuperări. Pentru trupa pregătită de Manuel Rodriguez şi Cristian Bondor au mai înscris: Akathiotou 14 puncte, Webb 13, Mercea 12 puncte, Ardelean 8 puncte, Ciotir 6, Pop 4 puncte și Lipovan 2 puncte.
Urban: „Doar am acordat vioara pentru duelul foarte important de la Brașov”
De la înlocuirea antrenorului principal, FCC Baschet Arad are la activ trei victorii din tot atâtea partide. Cea mai importantă a fost realizată acum câteva zile, în faţa echipei ce venea la Arad fără nicio înfrângere.
„Galben-albastrele” s-au întors şi de la Târgu Mureş cu un nou succes (80-38) obţinut exact la aceeaşi diferenţă de puncte ca şi în partida directă din turul campionatului (76-34). Pentru acest duel, spaniolul Manuel Rodriguez nu a putut conta pe accidentatele Brankica Hadzovic şi Marta Fodor.
„Meciul de la Târgu Mureș a fost folosit pentru a «acorda vioara» cât se poate de bine în perspectiva duelului foarte important de la Brașov, din Cupa României. Ieri, au fost folosite toate jucătoarele valide, dar trebuie să remarcăm debutul cu coș marcat în Liga Națională a noii noastre achiziții, Rebecca Lipovan. Urmează o perioadă grea pentru noi, cu meciuri pe care noi le considerăm de o importanță deosebită. Întâlnim pe Braşov şi Cluj, două echipe foarte incomode, dar pe care vrem să le învingem” au fost cuvintele preşedintelui de la FCC Baschet Arad, Marcel Urban.
Trupa pregătită de Rodriguez şi Bondor a început deja pregătirea duelului ce o poate duce cu un pas mai aproape de Final Four-ul Cupei României. Meciul tur dintre Olimpia Braşov şi FCC Baschet Arad se va juca sâptămâna viitoare, joi, 12 decembrie, de la ora 18.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.