Fetele de la FCC Baschet Arad s-au impus la Superbet Cluj Streetball, turneu angrenat în circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball Tour. O disciplină care începând cu ediția Tokyo 2020 face parte din programul Jocurilor Olimpice.
Turneul local de la Cluj-Napoca a fost adjudecat de formaţia arădeană după o finală pe muchie de cuţit. Ultimul act a avut nevoie de prelungiri pentru a-şi afla câştigătoarea. Cu Adela Mercea, Anamaria Ciotir, Rita Bartok şi Diana Moraru în echipă, FCC Baschet Arad s-a impus cu 22-21 în faţa formaţiei de 3×3 a Olimpiei CSU Braşov.
„Galben-albastrele” au avut o evoluţie excelentă la acest turneu, având victorii pe linie. Cele mai strânse meciuri au fost cu formaţia braşoveană, Aradul întâlnind-o în grupe și în ultimul act. Diana Moraru a câştigat premiul individual de cea mai bună jucătoare a turneului feminin.
Rezultatele obţinute de echipa arădeană:
FCC Baschet Arad – Olimpia CSU Braşov 12-9 (Grupa D), FCC Baschet Arad – Sepsi SIC Sf. Gheorghe 22 – 11 (Grupa D), CSM Târgu Mureş – FCC Baschet Arad 14-22 (Sfert de finală), FCC Baschet Arad – CSM Oradea 17-9 (semifinală), Olimpia CSU Braşov – FCC Baschet Arad 21-22 (finală)
Competiția Superbet Cluj Streetball a făcut parte din calendarul FIBA 3×3, iar teamul arădean a câștigat 1000 de euro și a acumulat puncte în clasamentul Mondial după acest succes. În plus, și-a asigurat prezența la turneul final de la Constanța, de pe 12 august.

Recomandările redacției