Baschtebalistele arădene nu au putut reveni din Cetatea Chindiei cu o victorie, la primul meci din Cupa României, ediţia 2019-2020. „Galben-albastrele” au cedat cu 53-60 în prima manşă a dublei cu Târgoviştedin turul inaugural.
Echipa de pe Mureș a avut o evoluţie mai puţin scontată în fieful marii rivale. Gazdele de la CSM au început aproape perfect duelul cu un run de 17-2 după primele 7 minute de joc. Atacul a suferit pe tot parcursul jocului pentru trupa arădeană, dar, chiar şi aşa, elevele lui Deja Mudres as-au apropiat la trei lungimi la începutul sfertului patru. Dâmbovițencele au fost mai inspirate la finalizare şi au păstrat distanţa faţă de FCC.
CSM Târgovişte a avut mai puține aruncări față de oaspete, dar un procentaj cu 10 unități mai bun, 38% (19 din 50) față de 28% (19 din 66). Rezervele venite de pe bancă pentru „galben-albastre” au marcat mai multe puncte (20) faţă de cele ale gazdelor (5).
Brankica Hadzovic a fost coșghetera partidei cu 17 puncte pentru Arad. De la echipa din oraşul de pe Mureş au mai înscris: Akathiotou 9 puncte, Karakasevic 7 puncte (13 recuperări), Neagu 6 puncte, Fodor 5, Pop 5 și Webb 4 puncte.
Cele mai bune marcatoare de la CSM Târgoviște au marcat câte 13 puncte, Alina Chivu și Ancuța Stoenescu (3×3). Pentru învingătoare au mai înscris: Irimia 12 puncte (6 recuperări), Toma 9 puncte (11 recuperări), Petrof 8 puncte și Tănase 5 puncte.
Returul întâlnirii dintre cele două mari rivale va fi peste o săptămână, la Arad, în Sala Sporturilor Victoria. Până atunci, FCC va întâlni sâmbătă, în deplasare, pe CSM Oradea. Disputa va începe de la ora 18.

Recomandările redacției