FCC Baschet Arad, calificare cu frâna de mână trasă în Finala Cupei României

0
110

Baschetbalistele de la FCC Baschet Arad
s-au calificat, sâmbătă seară, pentru a patra oară în finala Cupei României. Scorul semifinalei cu ACS KSE Târgu Secuiesc a fost 76-59, iar arădencele nici nu au forțat prea tare. În finala de duminică (ora 19:30), „galben-albastrele” s-au duelat cu Sepsi Sf. Gheorghe. Gazda turneului final a depășit suta în semifinala cu Agronomia București: 109-41!
În Sepsi Arena, elevele lui Manuel Rodriguez au făcut un joc bun, în care a excelat ofensiva în primele trei sferturi. Patru arădence au fost în double-digits, cu americanca Webb principala marcatoare (21 de puncte). Cu toate că a avut parte de susţinerea din tribună a publicului gazdă, adversara FCC-ului nu a putut emite pretenţii, fiind depăsită clar la toate capitolele. Diferența defintivă s-a făcut în sfertul trei, când trupa de pe Mureș s-a impus cu 23-8, celelalte reprize mici echilibrate: 23-18, 22-21 și 8-12.
„Am început jocul destul de nervos, făcând multe greșeli ușoare. În prima prima parte nu am ştiut să menținem nivelul de efort la un nivel ridicat. În sfertul trei, echipa a arătat de ce suntem capabili, dar în ultimele 10 minute ne-am relaxat din nou. Duminică trebuie să îmbunătățim aceste fluctuaţii, deoarece 26 de mingi pierdute sunt multe,” au fost cuvintele antrenorului principal de la FCC, Manuel Rodriguez, la finalul disputei de sâmbătă seară.
2007, 2011 şi 2014 sunt anii în care Aradul a mai ajuns în finala competiţiei KO. Pe ultimele două a reuşit să le şi câştige. Duminică seara, după închiderea ediției, FCC-ul a jucat un nou meci cu trofeul pe masă, chiar cu gazda turneului. „Sper că am scăpat de acest stres după jocul de astăzi şi mâine ne vom bucura că vom juca finala. Totuși, munca echipei a fost bună, nicio jucătoare nu a jucat mai mult de 22 de minute. Doar două formaţii pot juca Finala Cupei și suntem una dintre ele. Dacă duminică vrem să avem şanse de a câştiga, trebuie să fim mai constanți în efortul defensiv,” a concluzionat ibericul de pe banca Aradului.
Vom reveni cu povestea Finalei Cupei,
dintre FCC Baschet Arad și Sepsi Sfântu
Gheorghe, în ziarul nostru de mâine.
Formaţii şi marcatoare:
Arad: Webb 21 puncte, Ardelean 16, Robinson 12, Hadzovic 12, Akathiotou 5, Karakasevic 4, Mercea 4, Fodor 2, Pop, Neag şi Ciotir.
Târgu Secuiesc: Mobley 23 puncte, Vega 15, Danalache 9, Debreczi 7, Miklos 3, Tuchilus 2, Lenart, Kozman, Bitai, Ardelean şi Domokos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.