După UTA, FCC Baschet Arad este clubul arădean cel mai bine finanțat de la bugetul local. În cele două sesiuni de proiecte valabile pentru anul 2019, Centrul Cultural Municipal varsă în visteria celei mai titrate echipe din sportul arădean 2,55 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 540 de mii de euro. Contractul pentru tranșa a doua de fonduri nerambursabile a fost semnat chiar astăzi de Primăria Arad, reprezentată chiar de edilul interimar, Călin Bibarț și Marcel Urban, mana­gerul grupării „galben-albastre”.
Partener important în actuala construcție a clubului de baschet feminin este și firma FCC Environment, reprezentată la evenimentul de la Sala Ferdinand de Florian Pop și Emanuel Mariș. „Suntem bucuroși că putem să sprijinim și pe mai departe acest club de tradiție în sportul românesc și arădean. Bineînțeles, ținta noastră principală este susținerea fetelor în competițiile naționale interne, dar avem împreună și acțiuni umanitare pentru comunitatea arădeană. FCC Baschet Arad este proiectul nostru de suflet, vom face tot ce ne stă în puțință să punem umărul pentru performanța clubului”, au spus reprezentanții principalului sponsor al clubului arădean.
„Mulțumim Primăriei Arad, fără sprijinul căreia acest club nu și-ar fi putut continua demult activitatea. Aceleași mulțumiri merg și în direcția sponsorilor noștri de la FCC Environment și, bineînțeles, suporterilor noștri care ne-au fost mereu alături și pentru care vom face tot posibilul să fim din nou la înălțime. Dacă anul trecut am realizat o performanță excelentă prin cucerirea locului 3, în acest sezon ne propunem mai mult, sper să și putem. Avem mare încredere în fete, în echipă, dar și în noii antrenori, Dejan Mudreša și Cristian Bondor, asistați – bineînțeles – de domnul profesor, Dan Moraru, care e deja un simbol al clubului nostru”, a spus Marcel Urban, care le-a făcut o scurtă prezentare celor 13 componente ale lotului, prezente și ele la evenimentul de la Primărie: Adrienne Webb, Adela Mercea, Veatriki Akathiotou, Alexandra Rotariu, Rita Bartok, Jefimija Karakasevic, Marta Fodor, Alina Pop, Dora Ardelean, Anamaria Ciotir, Yanina Inkina, Larisa Neagu și Brankica Hadzovic. De altfel, căpitanul „galben-albastrelor” a luat loc la prezidiu, traducând vorbele noului tehnician sârb, dar spunând, la rândul ei, următoarele: „În numele echipei aș vrea să mulțumesc Primăriei și sponsorului FCC Environment și le promitem că vom face tot ceea ce ne stă în putință să le răsplătim încrederea pusă în noi. Știm că avem mult de muncă, dar, cu ajutorul minunaților noștri fani, suntem sigure că ne vom atinge obiectivele”.
Chiar dacă la întocmirea proiectelor pentru cele două sesiuni, conducerea FCC Baschet Arad a cerut ceva mai mulți bani decât a obținut în final, Marcel Urban susține că echipa se va descurca în noul sezon competițional.
„Nu ascund faptul că puteam primi puțin mai mulți bani, dar înțelegem că a existat o împărțeală, iar fondurile trebuiau să ajungă și altor sporturi și cluburi din Arad. Era normal ca UTA să primească cei mai mulți bani, având în vedere că au cheltuielile mult mai mari decât ale noastre, iar apoi suntem noi cu o sumă bună la acest nivel. Sigur, din ceea ce știu, clubul nostru are al treilea sau al patrulea buget ca mărime din țară, după Sepsi Sfântu Gheorghe, CSM Satu Mare și suntem undeva la egalitate cu Târgoviște, doar că ele au și ceva penalizări. Totodată, aceste cluburi pot folosi puțin altfel banii, fiind organizate ca CSM-uri, în timp ce noi de supunem legii 350 și putem da salarii într-un anumit cuantum. Dar, repet, cu toate astea, vrem și încercăm să depășim performanța locului 3, bazându-ne și pe faptul că aproape toate titlurile de campioană ale țării au venit, oarecum, împotriva calculelor hârtiei”, a mai punctat managerul FCC ICIM Arad.
La inițiativa primarului Călin Bibarț, cel mai probabil, pe 21 septembrie, va avea loc și o prezentare publică a lotului FCC Baschet Arad. Aceasta ar urma să aibă loc pe pieto­nala de pe strada 1 decembrie, sub bolta de lumină din 1.500 de becuri.

Recomandările redacției