FCC Baschet Arad începe cursa către play-off în compania rivalei istorice din Târgoviște

0
329

Sâmbătă seară începe „balul” în partea a doua sezonului 2019-2020 din Liga Naţio­nală de Baschet Feminin. FCC Baschet Arad nu mai are voie să facă vreun pas greşit dacă vrea să ocupe o poziţie în top 3 înaintea startului de play-off, cu atât mai mult cu cât debutează în fața propriilor susținători.
„Galben-albastrele” şi marea rivală din Târgovişte îşi dispută un nou episod din „Clasicul” baschetului românesc. Formaţia dâmboviţeană soseşte la Arad de pe poziţia a IV-a în grupa valorică A, o treaptă mai jos decât arădencele. „Duelul” a stârnit de fiecare dată orgolii, pasiune, dar şi spectacol. Al 60-lea meci din ultimii 15 ani se anunţă unul interesant, în condiţiile în care ambele adversare îşi doresc să debuteze cu dreptul în faza a doua a campionatului.
Jucătoarele pregătite de Manuel Rodriguez pornesc cu un aşcendent moral după ce au făcut instrucţie cu Târgovişte în ultima confruntare directă. În luna octombrie a anului trecut, FCC-ul reuşea să se impună cu 78 – 37 şi să obţină biletele pentru sferturile de finală ale Cupei României. „Nu mai contează absolut nimic, acel joc s-a terminat. Nu voi pierde nicio secundă privind trecutul, mă focusez doar pe modul în care echipa se îmbunătățește zi de zi. Există mulți factori interni și externi care fac ca fiecare joc să fie complet diferit. Acum chiar suntem o altă echipă, cu o filozofie de joc complet diferită. Va fi un joc dificil, cu niciun adversar din această fază nu ne va fi este ușor. Îmi place cum a crescut echipa în ultima perioadă, cum se descurcă în fața problemelor apărute. Poate, chiar evoluăm mai bine dacă adversarul este dificil sau avem parte de accidentări. În ultimele meciuri jucate acasă, fanii au creat o atmosferă minunată și jucătoarele au observat asta. Pentru noi, sprijinul lor în timpul meciurilor este foarte important,” a fost avancronica făcuta de tehnicianul arădencelor, Manuel Rodriguez.
Partida dintre FCC Baschet Arad şi CSM Târgovişte e programată sâmbătă, de la ora 18:30, la Sala Sporturilor „Victoria”. Vlad Potra, Tudor Crisan şi Lorand Bukuresti vor împărţi dreptatea în teren, în timp ce comisar de joc din partea FRB a fost delegat Viorel Constantinescu.
Noul sistem video al FRB va fi inaugurat chiar la Arad
În premieră pentru baschetul românesc, „clasicul” dintre FCC Baschet Arad şi CSM Târgovişte va putea fi urmărit pe platforma FRB TV, dar şi pe site-ul oficial al echipei arădene, baschetarad.ro.
Pe parcursul ultimelor luni, toate grupările angrenate în LBN au fost vizitate de o echipă de specialiști care a instalat în fiecare sală acest sistem de transmisie. Kee Motion, căci despre el este vorba, presupune detectarea automată a mișcărilor jucătorilor în timpul meciului, producând imagini profesionale de calitate prin simpla apăsare a unui buton. Combatantele îl vor putea folosi şi în propriul interes pentru scouting.
În curând, această tehnologie va fi utilizată de Federația Română de Baschet ca IRS (instant replay system), adică arbitraj video la meciurile din competițiile interne. Cu alte cuvinte, arbitrii din Liga Națională vor avea posibilitatea să analizeze pe reluările oferite de KeeMotion situațiile ce nu pot fi apreciate cu ochiul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.