Delegația clubului arădean pleacă astăzi spre București, acolo unde mâine dispută un nou joc de campionat în compania echipei Agronomia București. Așa cum era de așteptat, atmosfera în lotul nostru este foarte bună, dat fiind victoria din ultima etapă împotriva uneia dintre echipele „grele“ ale campionatului, CSM Satu Mare. Antrenorul Jose Araujo este însă conștient de faptul că o asemenea victorie se poate întoarce ușor împotriva echipei sale, dacă nu reușește să-și readucă urgent fetele cu picioarele pe pământ.

„Nu înseamnă că dacă am bătut Satu Mare suntem cea mai bună echipă din lume. Chiar dacă este o echipă bună, o nucă tare a campionatului, trebuie să rămânem focusați și meciul următor, să rămânem cu picioarele pe pământ. Încă avem multe lucruri de îmbunătățit și, dacă ne deconcentrărm, așa cum le-am spus și fetelor, vom pierde meciul următor“, a declarat antrenorul portughez.

Adversarul de mâine, CS Agronomia București, a disputat până acum 6 partide, învingând în două dintre ele, ambele în deplasare, cu Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța și Rapid București (ambele sunt echipe care actualmente se află într-o poziție superioară a clasamentului). Înfrângerile au venit pe teren propriu, cu CSM Satu Mare, CSM Alexandria și KSE Târgu Secuiesc, respectiv în deplasare la Universitatea Cluj Napoca. În urma acestor rezultate, bucureștencele ocupă locul 9 în clasament. Cele mai în formă jucătoare ale gazdelor de mâine, sunt Anca Șipoș cu o medie de 15 puncte pe meci și 8,8 recuperări și Georgiana Plăvițu cu o medie de 6,2 oase decisive.

În sezonul trecut, FCC Baschet UAV Arad a învins în turul sezonului regular, pe teren propriu, cu 75-52 și, în retur, la București, cu 59-46. Meciul va fi transmis pe canalul de youtube al Federației Române de Baschet.

Iată și programul complet al etapei a 8-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin:

  • Joi, ora 18.00  CSM Târgoviște – KSE Târgu Secuiesc
  • Vineri, ora 13.00  Agronomia București – FCC Baschet UAV Arad
  • Vineri, ora 17.30  Olimpia Brașov – Rapid București
  • Sâmbătă, ora 16.00  Sepsi Sfântu Gheorghe – Universitatea Cluj
  • Sâmbătă, ora 16.00  Phoenix Simona Halep Constanța – CSM Satu Mare
  • Sâmbătă, ora 16.30  CSM Alexandria – Sirius Mureșul Târgu Mureș
  • Triumf Botoșani stă

După acest meci, FCC Baschet UAV Arad va rămâne la București pentru Cupa României de baschet 3×3. Ediția din acest an are o componentă umanitară deoarece premiile obținute de fiecare echipă vor fi donate unui caz social din județul echipei respective. Clubul arădean a ales pentru acest demers, renovarea sălii de sport din satul Nadăș. Aflată într-o situație deplorabilă, sala deservește copii din 8 sate, având echipamente cu peste 60 de ani vechime.

(foto: baschetarad.ro)

Recomandările redacției