În această seară la Sala Sporturilor „Victoria“ a avut loc duelul dintre ocupantele primelor două locuri în Liga Națională Feminină de Baschet. Din fericire, adversarele de la CSM Satu Mare au venit în postura de lider dar au trebuit să cedeze această poziție în urma unei înfrângeri clare administrate de fetele noastre.

Jose Araujo a trimis pe parchet un prim 5 format din Hadzovic, Keys, Manea, Ghiță și Vitulova. Începutul de meci a fost unul echilibrat, cu ambele defensive la înălțime. Fetele noastre au fost în avantaj în primele minute dar de la 6-3 se ajunge la 6-8 și încep primele semne de superioritate ale echipei din Satu Mare, care se dovedește mult mai eficientă sub panou. Arădencele ratează câteva șanse mari de a reveni la conducere sau de a reduce din diferență și sunt taxate de fiecare dată de o echipă oaspete mult mai pragmatică, Satu Mare terminând primul sfert în avantaj, 14-21. În sfertul 2 își face apariția pe teren cipriota Veatriki Akathiotou și Aradul începe lupta de revenire pe tavela de joc. Galben-albastrele ajung la 20-23 și apoi 24-24. Hadzovici reușește o aruncare excelentă de trei puncte și Aradul revine în avantaj. O imită Ahathiotou și arădencele se dezlănțuie ajungând la 31-26 și apoi 38-30. Înscrie și Vitulova de 3 puncte și singurul regret e provocat de gândul la atmosfera care ar fi fost în sală în urma acestei reușite. Se intră la pauza mare cu 44-32 și de la acest scor victoria devine un obiectiv obligatoriu.

Din păcate fetele noastre par să fi intrat deconcentrate în repriza a doua, greșind în ambele faze ale jocului astfel că oaspetele se apropie la 44-36. Noroc că ratează și echipa din Satu Mare iar Alexandra Ghiță repune lucrurile pe făgașul normal cu un coș de trei puncte. Echipa noastră va menține un ecart de aproximativ 10 puncte pe toată durata sfertului 3 iar pe finalul acestuia vor apăsa din nou pedala de accelerație. Keys înscrie de la linia de 3 puncte și duce scorul la 62-48, scor consemnat pe tabelă înainte de sfertul 4. Ultimele 10 minute sunt fără istoric. Oaspetele nu reușesc nicidecum să își găsească resursele de calm și luciditate necesare pentru un demers care reclama un joc fără greșeală și echipa noastră profită, distanțându-se constant pe tabela de marcaj. Sătmărencele au o tresărire de orgoliu și se apropie de la 70-50 la 70-56 apoi la 72-60. Echipa noastră nu reușește să își regăsească concentrarea însă și adversarele greșesc destul de mult astfel că victoria nu pare niciun moment în pericol iar meciul se încheie cu scorul de 75-64.

Recomandările redacției