Astăzi începe finala ediției 2021-2022 a campionatului național de baschet feminin. În acest ultim act se întâlnesc, în sistemul cel mai bun din cinci meciuri, campioana în exercițiu, Sepsi Sfântu Gheorghe și FCC Baschet UAV Arad, surpriza acestei faze după ce a eliminat cu un sec 3-0 pe CSM Satu Mare, echipă care era favorită să ajungă în marea finală.

Așadar astăzi și mâine au loc primele două partide la Sfântu Gheorghe urmând ca marți și miercuri (dacă va fi nevoie) ostilitățile să se mute la Arad iar, un ipotetic meci decisiv să aibă loc sâmbăta viitoare din nou la Sfântu Gheorghe.

Veselie și optimism la plecarea echipei spre Sfântu Gheorghe (foto: facebook / baschetarad)

În tabăra echipei noastre domnește entuziasmul, optimismul și concentrarea. Aradul joacă după 8 ani o nouă finală de campionat și poate tocmai faptul că adversara este mare favorită le dă liniște fetelor noastre care își propun să joace dezinvolt și cu multă ambiție. Iar dacă vor reuși cumva o victorie la Sfântu Gheorghe, infernul din Polivalenta arădeană ar putea fi factorul decisiv al unei mari surpize în acest sezon.

Iată principalele declarații din tabăra noastră, făcute înainte de plecarea spre Sfântu Gheorghe

Brankica Hadzovic:După trei meciuri cu Satu Mare am arătat că putem merge pregătite, sunt sigură că ne ducem acolo cu gândul de a câștiga, chair dacă jucăm cu campioana României din ultimii cinci ani. Vom fi concentrate și încercăm să luăm măcar o victorie. Totul va conta, diferența se va face la lucruri mici, la o recuperare, o minge pierdută, om minge furată, o posesie defensivă. Trebuie să fim concentrate, să fim unite, toate detaliile vor conta. Noi acum locuim împreună, mâncăm împreună, avem o chimie foarte bună și asta se vede pe teren. Vom juca primele două în deplasare, presiunea va fi pe ele că vor trebui să câștige, noi nu avem nimic de pierdut.

Tupeul în sens pozitiv al tinerei Laura Vaida, poate fi secretul succesului la Sfântu Gheorghe (foto: baschetarad.ro)

Laura Vaida: „Când am venit la Arad, în ianuarie, nu m-am aşteptat o secundă să câştigăm semifinala în doar trei meicuri şi apoi să joc prima mea finală de Ligă Naţională! De când am fost junioară nu am mai jucat o finală şi sunt foarte entuziasmată de acest lucru. Dacă Sepsi ne subestimează şi se bucură că joacă cu noi în finală şi nu cu Satu Mare, fac o greşeală foarte mare, care o să le coste. Mergem cu capul sus, nu avem nimic de pierdut, echipa noastră este unită, bună şi am dacă am ajuns până aici nu văd de ce ne-am opri exact acum. Vom da totul din noi şi poate şi în plus ca să luăm titul ăsta! Ştim că avem avantaj mare sub panouri faţă de Sepsi şi ştim să profităm de acest avantaj, trebuie să fim pregătite pentru orice ce ne pun ele în cale, să le putem depăşi.“

Bogdan Bulj: „ După semifinală am avut o săptămână să ne refacem și să pregătim meciul de la Sepsi. Toată echipa este pregătită să jucăm, o luăm pas cu pas, vom lupta, vrem să facem două meciuri foarte bune. Sepsi este o echipă mare, au jucătoare experimentate ca participare în finale naționale, noi mizăm pe forța grupului. De când am venit, am luptat pentru toate mingile și am câștigat, echipa a dovedit o energie foarte bună, lucru important în perspectiva finalei. Tot staff-ul am făcut toate pregătirile împreună, lucruri importante pentru o echipă. Am dovedit în semifinală, toți am fost uniți şi alături de sponsori și suporteri am făcut rezultate uimitoare.“

Privirea lui Bogdan Bulj trădează determinare și spirit de luptă… exact ce trebuie să arate echipa sa în teren (foto: baschetarad.ro)

Marcel Urban: Vom trata acest ultim act al campionatului cu cea mai mare responsabilitate şi motivaţie posibilă. Ştim că întâlnim o echipă foarte puternică, e campioană de cinci ani încoace, însă trebuie să vină momentul când cineva trebuie să le oprească. Am încredere că noi putem fi această echipă, deşi nu ni se acordă nici cea mai mica şansă. Va fi aproape imposibil, dar vom încerca marea cu degetul. Îşi vor intra cu siguranţă în rol şi galeriile şi suporterii celor două finaliste.“

Meciul din această seară începe la ora 17.30 iar cel de mâine la ora 19.00. Ambele partide vor putea fi urmărite atât pe canalul de youtube al federației, FRB TV, cât și pe postul local TV Arad.

Recomandările redacției