crisulCombinata Crișul – Europa a obținut primul succes al returului, pecetluind practic soarta „cenușăresei” seriei a V-a. Sâmbătă, la Turda, elevii lui Cigan și Ciba s-au impus (și) mai clar decât o arătă scorul la capătul unei prestații convingătoare, în special după pauză.
Deși terenul a fost destul de bun în raport cu cantitatea de precipitații căzută în ultimul timp în toată țara, la ora partidei de sâmbătă după-amiază a bătut foarte tare vântul. Cu toate astea, a rezultat un meci frumos, decis de valoarea superioară a formației vizitatoare. Ritmul bun al confruntării a dus la o singură reușită până la pauză. În minutul 39, Apetri a centrat de pe stânga și Băd a înscris cu capul: 0-1.
Partea a doua a fost mult mai spectaculoasă și bună, mai ales pentru Crișul – Europa. După ce Bucur a fost faultat în careu, Răzvan Fritea a majorat tabela de la punctul cu var. Cu un gol după o fază confuză, gazdele păreau să revină în joc, însă „alb-albaștrii” au restabilit rapid raportul de forțe. Flavius Băd a luat o acțiune pe cont propriu și a înscris la colțul lung cu doi adversari în spate. Concluzia meciului a scris-I Issa, tot din penalty, după un henț în careul Turdei. Rezultat final: 1-4.
„Am urmărit punctele, mai ales că am evoluat împotriva unui adversar accesibil. Era important să câștigăm pentru clasament, dar mai ales pentru moralul nostru, pentru următoarele partide. Dorim să demonstrăm că suntem una dintre echipele bune ale seriei și aveam nevoie de un rezultat ce să ne dea încredere și putere de muncă mai departe”, a precizat Lucian Ciba, tehnicianul celor de la Crișul – Europa, care a optat pentru următoarea formulă de joc: Rusu – Condrea, Ban, Man, V. Fritea – Ciornei, Issa, R. Fritea, Apetri – Băd, Bucur. În repriza secundă au mai intrat pe gazon: Hîrcia­gă, Circov, Popa și Loga.

Recomandările redacției