În cadrul ședinței Comitetului Executiv, de azi, de la Casa Fotbalului, s-a aprobat raportul privind situația cluburilor din Liga a III-a. Astfel au fost reprimite în Liga a III-a unele echipe retrogradate conform solicitării Departamentului Competiții și afilierea provizorie a echipelor retrogradate și reprimite în Liga 3, sezonul 2018-2019.
Din păcate, între cele 80 de nume aprobate în CEX nu se află și cel al UTA-ei, care a solicitat în scris un loc pentru „satelitul” său format în special din jucători de 17 ani de la grupa lui Sandu Gaica și Adi Ungur.
Dar, „Bătrâna Doamnă” nu e singurul club cu nume refuzat. Nu au locuri nici prim-divizionarele FC Botoșani și Dunărea Călărași, în timp ce grupări ca Mioveni sau Chiajna au renunțat de bună voie la „sateliții” lor. Din Vest, nici Centrul Național de Pregătire de la Timi­șoara, unde activau arădenii Șimăndan și Stoianovici, nu se regăsește printre competitoare în eșalonul trei.
Din informațiile noastre, la nivelul seriilor, se vor face permutări între zonele 1 și 5, dar acestea ar putea influența direct și configurația campionatului în care vor evolua echipele arădene. Din câte se pare, în seria a IV-a, vor avea loc teamurile din județele Alba, Hunedoara, Arad, Timiș și Caraș-Severin. În total, ar fi 15 echipe, la care se va mai adăuga una, probabil, din Sibiu. Cum Performanța Ighiu are pro­bleme de ordin organizatoric e posibil să zică în cele din urmă pas, iar în acest caz o altă formație îi va lua locul. În aceste condiții, UTA II poate încă spera.
Iată posibila componență a seriei a IV-a a Ligii a III-a: AFC Unirea Alba Iulia 1924, ACF Metalurgistul Cugir 1939, ACS Industria Galda, ACS Performanța Ighiu, CS Hunedoara, Colegiul Național Sportiv Cetate Deva, CS Gloria Lunca – Teuz Cermei, CS Şoimii Lipova, CS Naţional Sebiş, CS Crişul Chişineu-Criş, ACS Dumbrăvița, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, CS Millenium Giarmata, CSM Lugoj, CSM Școlar Reșița, Hermannstadt II.

Recomandările redacției