Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a declarat, vineri, în cadrul Adunării Generale, din cauza crizei provocată de COVID-19, FRF a avut pierderi de 1,8 milioane de euro, dar cu toate acestea instituţia ţinteşte creşterea veniturilor în acest an.

Pierderile cauzate de criza de COVID-19 sunt undeva în jur de 1,8 milioane de euro, pentru că avem pierderi în jur de un milion de euro din vânzarea de bilete, pierderi la Mogoşoaia şi Buftea de 400.000 de euro, aşa cum mai vorbim şi despre aceste costuri cu avioanele charter ale naţionalei de tineret de aproximativ 100.000 de euro, apoi costurile suplimentare pentru testarea arbitrilor şi delegaţilor… deci toate însumează 1,8 milioane de euro. Cu toate acestea, ne ţinem de această creştere a veniturilor în 2020. În 2021 veți vedea o altă creştere a veniturilor la nivelul FRF ca urmare a faptului că ne asumăm noi surse de venit. De asemenea, pot să anunţ că federaţia a încasat zilele trecute de la FIFA un fond suplimentar faţă de ceea ce primeşte în fiecare an. Este vorba despre un milion de dolari, a spus preşedintele.

Tot în cadrul Adunării Generale, Burleanu a anunţat lansarea unui proiect de digitalizare a fotbalului românesc care implică crearea unei baze de date la nivel naţional.

Până la finalul acestei luni suntem gata să lansăm harta interactivă a fotbalului românesc. O hartă pe care ne dorim să se afle fiecare club din România indiferent de nivelul competiţional. Ne dorim astfel să cunoaştem toţi reprezentanţii cluburilor de fotbal din ţară. Va fi cel mai amplu proces de digitalizare din sportul românesc. Ne dorim să avem cea mai mare platformă de digitală destinată fotbalului. Iar cu ajutorul ei, orice părinte din România să poată să găsească toate informaţiile despre orice club unde să îşi poată înscrie copilul, a precizat Burleanu.

Adunarea Generală Ordinară a Federaţiei Române de Fotbal a avut loc, vineri, într-un cadru cu totul diferit și condiţii speciale. Evenimentul a avut loc pe Arena Naţională din Capitală pentru a respecta măsurile de distanţare socială în contextul pandemiei de coronavirus.

Recomandările redacției