Federația Română de Handbal s-a răzgândit și comprimă competițiile: fetele de la Crișul joacă direct la turneul final!

0
322

Cea mai optimistă Federație sportivă, cea de handbal, a dat și ea înapoi și comprimă competițiile interne. Inițial, cele două ligi re­zervate seniorilor ar fi trebuit să se reia la finalul acestei luni, mai precis pe 30 mai, când în Seria D a Divizie A era programat chiar derby-ul de locul 1: Crișul Chișineu-Criș – CSM Târgu Mureș. După votul de astăzi, din Consiliul de Administrație, campionatele se vor îngheța în marea lor parte.
În Liga Florilor, de exemplu, se va mai juca un singur meci, restanța dintre „lanterna roșie” din Slobozia și CSM București, echipa din Ca­pitală urmând – probabil – să devină campioană. Cu toate că și formația din Bărăgan își joacă sezonul, în cazul unui succes urmând să evite retrogradarea directă. În Liga Zimbrilor, se vor disputa ceva mai multe partide ce ar putea influența ierarhia finală. În plus, se vor juca și fazele finale ale Cupei României. În ceea ce privește Divizia A, Crișul Chișineu-Criș a aflat că e calificată deja, din postură de câștigătoare a Seriei D, la turneul final de 8 echipe, dintre 19 și 21 iunie. „Ni s-a comunicat că nu mai disputăm cele trei meciuri rămase în seria noastră și sărim peste turneul semifinal direct în finala cu celelalte formații clasate acum pe primele două locuri în cele patru serii. Deja ne cunoaștem și adversara, respectiv Activ Prahova, formație pe care am întâlnit-o vara trecută la turneul de pregătire de la Plopeni. Am pierdut atunci, dar eram în debutul pregătirii și nici nu aveam lotul cu care, iată, ne-am câștigat seria în acest an. E clar că va fi un altfel de meci, avem o lună de zile să ne pregătim de el. Bineînțeles, dacă de pe 16 mai ni se permite să revenim la antrenamente. Eu am încredere în puterea de muncă a fetelor, din video-urile pe care mi le-au trimis am văzut că și-au menținut tonusul cum au putut mai bine. Va fi mare provocare acest turneu final, sper să ne ridicăm la cel mai înalt nivel”, ne-a declarat Sebas­tian Tudor, antrenorul „alb-albastrelor”.
Așadar, Crişul încheie seria D pe primul loc, fără înfrângere. Boldor și colegele sale au strâns 43 de puncte, din 13 victorii și patru remize. CSM Târgu Mureş e a doua în serie, la doar două puncte sub Crişul şi putea spera chiar la primul loc, dacă reuşea să câştige derby-ul de la Arad. Adversara Crișul, Activ Prahova a adunat 40 de puncte în seria C, cu un bilanţ de 13 victorii, un egal şi trei înfrângeri. Liderul în grupa ploieştencelor este Dacia Mioveni, cu 46 de puncte.
Rămâne de văzut și unde se va disputa turneul final, ce va începe pe 19 iunie cu următoarele întreceri: CSN Galați – CSU Știința București, HCF Piatra Neamț – CSU Neptun Constanța, CS Dacia Mioveni – CSM Tg. Mureș, și CS Activ Prahova Ploiești – ACS Crișul Chișineu-Criș. Dacă se va impune în acest duel, teamul lui Tudor se va duela în drumul spre Liga Florilor cu învingătoarea meciului dintre Neptun Constanţa și HCF Piatra Neamţ. Chiar dacă pierde acest meci, echipa pe Crișul Alb va avea șansa barajului cu una dintre Rapid București și CSU Cluj Napoca, formații amenin- țate cu retrogradarea din primul eșalon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.