Federația Română de Rugby a convocat în luna noiembrie la București reprezentanții tuturor cluburilor din primele două eșaloane (SuperLiga și Divizia Națională) pentru a discuta proiectul unui nou format al SuperLigii care ar însemna practic comasarea primelor două eșaloane. Ar rezulta astfel un campionat cu 16 echipe împărțite în două serii, pe criterii geografice. Cele 8 echipe din fiecare serie ar urma să joace fiecare cu fiecare însă doar într-o singură manșă iar primele trei din fiecare serie s-ar califica în play-off, unde ar urma să joace fiecare cu fiecare tur-retur apoi ar avea loc semifinale și finale. Restul echipelor ar forma o singură serie de play-out în care ar juca fiecare cu fiecare într-o singură manșă.

Reprezentantul clubului CS UAV Arad, Marian Grindei, cel care este un „factotum“ la echipa arădeană (antrenor, jucător, șofer și orice este nevoie) este de părere că proiectul federației este neviabil: ”Nu văd mai mult de 3-4 echipe din Divizia Națională care să poată face față unei asemenea competiții. Este o diferență foarte mare între echipele din SuperLigă și cele din Divizia Națională, diferență în primul rând în ceea ce privește statutul și salarizarea jucătorilor. Nu putem concura cu echipe care au jucători plătiți cu 1500 de euro, când noi avem jucători care fac rugby pe lângă serviciu. Efectiv nu ai cum să faci față unei asemenea diferențe de nivel.”.

Ce spune antrenorul arădean este că de fapt Federația Română de Rugby vrea să reunească în același eșalon cluburi profesioniste cu altele care în realitate sunt cluburi de amatori. Este și cazul echipei noastre, una care plătește tribut interesului extrem de scăzut pentru sport care există în orașul nostru, atât la nivel privat cât și din punct de vedere al autorităților, astfel că șansele de a putea multiplica bugetul încât să poată face față noului format sunt practic nule. ”Ce șanse am putea avea noi la sponsori când uitați-vă doar ce nume sunt pe tricourile UTA-ei. Sunt companii mari care activează în Arad, dacă nici UTA nu le atrage, ce șanse am avea noi?! Iar banii de la primărie sunt puțini și vin foarte greu din cauza birocrației. Ne-au fost alocați 100.000 în vară și nu i-am primit nici acum. Tot facem pe hârtii, ba lipsește o virgulă, ba e greșită o cifră. În acest sezon am apucat să dăm jucătorilor un singur salariu.“ detaliază Grindei realitatea pe care cu siguranță o va expune și la întâlnirea din luna noiembrie. Dacă mai multe cluburi vor reclama aceleași probleme, probabil că acest proiect va fi abandonat. Dacă nu, sunt din păcate șanse reale ca echipa de rugby a orașului să aibă soarta celei de polo și să nu se înscrie în viitorul campionat.

Până atunci însă CS UAV Arad se pregătește pentru meciul de sâmbătă de la Suceava; un meci la care se va deplasa cu un microbuz condus de… ați ghicit, de același Marian Grindei. Aceasta este oglinda sportului arădean, una în care de la an la an tot mai mulți evită să se uite probabil pentru a nu fi nevoiți să își asume responsabilitatea.

  • Bulan spune:

    Bravo Mariane, admir tot ce faci la CS UAV Arad!
    Acum nu-l lăsa pe Petrache să distrugă rugbyul românesc! Asta e lupta cea mai grea, cu birocrația!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției