Semne de mici dificultăți la Felnac au apărut încă din stagiunea precedentă, însă era greu de anticipat că „alb-roșii” vor strânge doar 6 puncte din 51 posibile în actuala stagiune a Ligii a IV-a. „Uns” antrenor în vară în locul lui Dani Sulea, Lucian Ciba a întâmpinat destule dificultăți, unele neprevăzute și la intrarea în vacanță e nevoit să se mulțumească cu faptul că, totuși, echipa sa le are pe Turnu și Nădlac sub ea. Însă, pentru campania de primăvară, e de așteptat ca VI-FE să-și schimbe radical fața și să revină la statutul de „nucă tare” pentru orice adversar din campionat. „Deși condițiile oferite de club, prin implicarea Primăriei, au fost bune, cu salarii la zi, bani de transport și câte o masă după fiecare meci acasă, rezultatele nu au fost pe măsură. Pe de altă parte, parcursul modest nu e neapărat o surpriză. Echipa s-a adunat destul de târziu, au venit mulți jucători din Liga a V-a nu prea obișnuiți cu nivelul și, colac peste pupăză, antrenorul nici nu a putut folosi două etape la rând aceeași jucători. Mereu au fost indisponibilități, unele dintre ele legate și de cartonașe primite aiurea. Dar, au fost și meciuri în care, după aspectul jocului, am fi meritat mai mult. Eu zic că 10-12 puncte se puteau face
în această toamnă, în așa fel încât să
fim mai aproape de locul 12, ocupat de Săvârșin”, susține Dan Ristin.
Revenit în funcția de președinte spre finalul turului, Ristin spunea încă de atunci că va exista o mini-revoluție la nivel de lot de jucători în această iarnă. „O să aducem cât de mulți jucători putem, în așa fel încât calitatea lotului să crească simțitor. În principiu, fotbaliștii care au dus greul în tur vor rămâne și vor primi o șansă să demonstreze ceea ce pot având alături și jucători mai valoroși. Deocamdată, Vidican și Petrehele și-au manifestat dorința de a pleca, unul la Aluniș și celălalt la Turnu. Și, în funcție de ceea ce vom reuși să aducem, poate ne vom mai despărți de unii. Cert este că antrenorul Lucian Ciba a fost confirmat și a primit undă verde să caute și să discute cu posibilele achiziții. Avem deja negocieri cu unii, însă – probabil – răspunsurile finale le vom primi doar după Sărbători. Sperăm să facem o echipă care să se poată bate cu oricine în acest campionat, fără a avea o limită de puncte impusă pentru retur”, a adăugat șeful felnăcanilor.
La finalul săptămânii trecute, Nichici et. comp. au avut parte de o masă festivă, de final de an, ocazie cu care și-au încasat salariile pe luna noiembrie. „Ne-am achitat total față de jucătorii noștri în acest an, mai urmează să stingem și ultimele datorii la Asociația Județeană de Fotbal. O să încheiem anul pe zero la capitolul restanțe și acest lucru este cel mai important. Chiar dacă avem, zic eu, una dintre cele mai moderne baze sportive din județ, o să facem mici ajustări și în anul ce vine. Avem și o datorie morală față de regretatul Dușan Momir, emblema echipei în ultimii 50 de ani, care a muncit pe brânci la acel stadion care de acum îi și poartă numele. Îi dorim odihnă veșnică, iar felnăcanilor iubitori de sport și de fotbal, dar și susținătorilor tuturor echipelor din județul nostru le transmitem Sărbători fericite!”, a încheiat Ristin.
Cel mai probabil, Ciba va suna adunarea la VI-FE pe finalul lunii ianuarie, când se va știi în mare componența noului lot, dar și programul de meciuri amicale. În prima rundă, felnăcanii vor juca acasă chiar împotriva echipei pe care vor încerca să o întreacă în retur, Cetate Săvârșin.

Recomandările redacției