Femeia care deținea animalele a fost găsită: Aproape 120 de câini salvați din,,lagărele groazei”

0
1972

Timp de o săptămână, am vorbit despre povestea tristă a câinilor ținuți în diverse locuri din Arad, în condiții greu de imaginat. Animalele au fost adunate se pare, de către o femeie, care deținea mai multe case, unde le ținea în condiții improprii.  

Am vorbit de acțiunea de salvare de la Pâncota, în care au fost eliberați 25 de câini. Doar că, povestea tristă a continuat în zilele care au urmat. În alte două case din Arad și într-o locuință din Gurba,  au fost găsiți câini ce sufereau cumplit. Fiind ținuți fără hrană, apă și într-o mizerie de nedescris. În primă fază, femeia a fost sancţionată cu o amendă de 500 de lei, iar în continuare se fac verificări.

În cursul zilei de sâmbătă, a avut loc o acțiune impresionantă pe strada Preparandiei din Arad, la care au intervenit organele abilitate și numeroși iubitori de animale,  până la urmă, animalele au fost salvate. Paisprezece câini au fost eliberați și preluați de persoane cu suflet, care le-au oferit adăpost, hrană si iubire. De asemenea, în seara zilei de sâmbătă,  Iasmina Moț împreună cu mai mulți iubitori de animale, s-au mobilizat și au reusit să salveze și ultimii câini aflați într-o casă din localitatea Gurba județul Arad. 

,,Sunt extrem de mulțumită și fericită că am reusit să scoatem toti câinii, acum i-am luat pe ultimii patru de la Gurba, a venit și poliția și a făcut proces de constatare că i-am luat. A fost o luptă foarte grea toată săptămâna, atât pentru mine cât și pentru iubitorii de animale, care mi-au fost alături. Am ieșit învingători, am salvat toți cățeii. În sfârșit mă pot relaxa. Emoțiile mă copleșesc.  Important e că am reușit și acum încercăm să luăm măsuri de siguranță, să nu se nai întâmple așa ceva”, spune Iasmina Moț, reprezentant ONG.

Un număr de 75 de câini au fost salvati și anul trecut în primăvară, tot de către Iasmina,  de la aceeași femeie care îi ținea închiși. ,,Am deja în adăpost 200 de câini și nu mai pot ține mai mulți însă, oamenii cu suflet s-au mobilizat pentru preluarea acestor câini, atât din tară și din străinătate. Am fost sprijinită moral de oameni deosebiți iubitori de animale. M-am chinuit enorm de mult pentru acești câini, dar important este că am reușit”, spune Iasmina Moț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.