Femeia, mască de culori

0
493

Librăria Scienta a găzduit în  acest week-end un inedit work-shop de psihologie, abordat ca un cadou de Ziua Femeii. Astfel, arădencele au putut benefia de o întâlnire gratuită cu doamna psiholog Otilia Mihaly, prilej cu care acestea au putut să se edifice asupra unor aspecte generale privind multiplele măşti purtate de femeie în societate.

Întâlnirea care a ţinut două ore a debutat cu un exerciţiu de meditaţie şi relaxare, menit să le conducă pe zecile de participante pe drumul înspre…ele.

Printr-o serie de exerciţii şi jocuri, doamnele şi domnişoarele prezente în librărie au fost învăţate să se ancoreze în prezent, să îşi asume o doză ridicată de autentic şi să îşi coordoneze viaţa prin permanenta raportare la aparent banala întrebare „De ce?”. Au fost atinse chiar şi puncte sensibile, dar necesare în ansamblul procării de a înţelege cum stă treaba cu zecile de măşti-rol purtate de femei pe parcursul unei vieţi, începând cu etapa când erau fetiţe şi ajungând apoi la o femeia matură, integrată în varii contexte.

Work-shopul a beneficiat de suport digital,  aspect care a contribuit la o mai bună receptare a ideilor discutate, dar şi de banalele hârtii şi creioane colorate, care au căpătat o valorificare…psihologică.

Arădencele care citesc acest articol şi consideră că şi-ar fi dorit să participe la un astfel de work-shop, au ocazia ca pe viitor să se înscrie la o terapie de grup cu doamna psiholog Otilia Mihaly, work-shop-ul de faţă deschizând seria unor întâlniri ce se doresc a fi bine conturate ca tematică şi implicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.