DSC_0030

O femeie din oraşul  Curtici a fost atacată de doi câini de luptă, în propria grădină. Pensionara, în vîrstă de 73 de ani, a fost salvată de la moarte de o vecină, care a auzit lătratul câinilor şi a alertat trecătorii. Cu muşcături pe tot corpul şi scalpată, victima a fost operată şi internată la terapie intensivă. Atacul câinilor de luptă a fost unul extrem de agresiv şi de sălbatic.

Imediat am fugit afară şi am strigat haideţi, ajutor, toţi vecinii, că o omoară pe tanti Margareta câinii lui Maria. Dar nu sunt ai ei, sunt ai băiatului, care lucrează în armată”, a spus vecina victimei.

Practic, femeia, care planta seminţe în propria grădină, a fost încolţită de câinii unei vecine şi muşcată cu bestialitate de tot corpul, apoi târâtă prin toată grădina. Incidentul s-a petrecut ziua, în amiaza mare. Câinii au atacat-o pe femeie minute bune, pînă cînd o vecină a auzit lătratul câinilor. Sărmana femeie nici nu mai putea striga după ajutor.

„Au adus-o, atâta au târât-o, în acest loc a fost femeia, aici era baticul si scalpul, aici era capul acesteia, mi-a spus să-i întind mâna, să o salvez, dar şi eu eram înspăimântată, când am văzut ce se poate întampla din cauza unui om care nu gândeşte. Femeia a plantat arpagic, urma să planteze florile, au târât-o până au dezbrăcat-o, au distrus-o toată. Femeia este în stare gravă la spital”, a spus Maria Ciornei, vecina victimei.

Agonia victimei s-a prelungit, mai ales că cei de la ambulanţă au trimis, prima dată, doar asistente.  Transportată la spital, femeia a fost stabilizată şi băgată direct în sala de operaţie.

„Este vorba despre o femeie de 73 de ani, pacienta avea multiple plăgi la nivelul scalpului şi o luxaţie. A fost dusă în sală, acum este la ATI. Deocamdată, pronosticul este rezervat pentru că a pierdut foarte mult sânge, însă este stabilă”, a spus Graţian Damian, medic specialist Ortopedie-Traumatologie.

Vecinii cred că animalele au scăpat din curtea vecinului, pentru că nu erau închise într-un padoc, cum prevede legea. Mai grav, este că unul dintre câini nici nu era înregistrat la poliţie, era deţinut ilegal. Speriată de cele întîmplate, femeia care îi avea în grijă pe cei doi cîini spune că vrea să îi eutanasieze, numai că autorităţile i-au cerut să-i păstreze încă 10 zile, pentru a afla dacă animalele au fost sau nu turbate, în momentul atacului.

„Vreau să îi duc la un adăpost de câini şi după anchetă să îi eutanasiez. Eu cred că au fost goniţi, asta s-a întâmplat, că nu îţi au treabă, eu doar îi îngrijesc. Pe trepte stăteau. Au scăpat, pentru că ei trebuie să fie legaţi. Acum merg acasă, să văd pe unde au sărit. Mie nu mi-a fost teamă de ei, până acuma”, a spus proprietara câinilor.

Conform legii, astfel de câini, consideraţi periculoşi, ar trebui ținuți într-un padoc. Proprietarul va fi cercetat penal pentru „neluarea măsurilor legale cu privire la atacul canin” și vătămare corporală din culpă. Ultima încadrare s-ar putea schimba, în funcţie de starea victimei, în tentativă de omor.

Cristian Cotuna

 

 

  • Cetatean spune:

    Sa speram ca procuratura se va autosesiza. A tine caini de lupta, indiferent de masurile de izolare, este o sfidare adusa societatii. Numai persoane inconstiente fac asa ceva. Nu cainii, ci stapanii ar trebui pedepsiti cu inchisoarea, cu executare.

  • Sonia spune:

    Daca procuratura nu se autosesizeaza, vom face noi toate demersurile posibile pt ca trauma bunicii mele sa nu fie in zadar. Animalele acelea nu au nici o vina, vina le apartine celor ce ii îngrijesc. E revoltător sa te gândești doar ca, din inconștiența sau nepăsarea oamenilor acelora, viața cuiva drag se poate sfarsi atat de tragic. Toate pedepsele din lumea asta pe care le vor primii vinovatii , eutanasierea acelor animale, nu vor putea alina chinul, trauma psihica a bunicii mele,durerea noastra, a familiei.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției