Update4: Femeia ar fi trecut pe zebră în timp ce culoarea semaforului arăta roşu. Vagonul a trecut peste ea, după care a şi deraiat. Victima nu a avut nicio şansă, iar pentru scoaterea cadavrului a fost nevoie de o macara. „Intervine echipajul de Descarcerare, de la ISU Arad, în acest moment s-a făcut stabilizarea tramvaiului, care era căzut de pe şină”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, căpitan George Pleşca

Incidentul s-a petrecut joi, în jurul orelor 13.00, cînd zona Pieţei Fortuna, din Arad, era foarte aglomerată. Victima, o femeie de aproximativ 70 de ani, s-ar fi aventurat pe zebră, cînd semaforul arăta roşu. „Am pus frână, am încercat, dacă nu puneam, mergeam în staţie. Dacă era atentă, nu ajungea sub tramvai”, a spus vatmanul.

Martorii tragicului eveniment au încuviinţat că nu se mai putea face nimic, deoarece femeia a intrat chiar în faţa tramvaiului. „Nu a mai avut vatmanul cum să oprească, pentru că doamna a trecut pe roşu, vatmanul nu a avut nici o posibilitate de a o evita. A incercat dar nu a avut cum, a pus frână brusc, dar degeaba”, a spus un martor.

Incidentul a stîrnit controverse în rândul celor care s-au strâns să asiste la operaţiunile de scoatere a femeii de sub tramvai. Unii spun că vatmanii nu sunt atenţi, în timp ce alţii le-au luat apărarea. „Cred că domnii de la circulaţie trebuie să fie mai atenţi în trafic, când vatmanii vorbesc la telefon. Ideal ar fi să le dea câte o sancţiune, conform legii, ca noi avem legi, dar nu le aplicăm”.

Poliţiştii sperau să facă lumină în acest caz cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere din zonă, însă acestea erau direcţionate în partea opusă. „Vatmanul ajungând în zona Piaţa Fortuna, a surprins şi accidentat mortal o persoană de sex feminin care se pare că a traversat pe culoarea roşie a semaforului electric”, a declarat comisarul-şef Doru Ivan, al Biroului Rutier Arad. Sute de oameni s-au strâns în zonă, pentru a asista la operaţiunile de scoatere a femeii de sub tramvai. Poliţiştii l-au condus pe vatman la spital, pentru recoltarea probelor biologice. Agenţii vor încerca să stabilească dacă vina îi aparţine femeii decedate sau dacă nu cumva vinovat este şi vatmanul.

Update 3
Femeia traversase pe culoarea roşie a semaforului şi a fost lovită de un tramvai care se deplasa înspre Centru, venind dinspre Făt-Frumos. Deşi a încercat să frâneze, vatmanul nu a reuşit să evite impactul, târând-o pe victimă pe mai mulţi metri. S-a oprit în staţia de tramvai de la Fortuna în direcţia de mers Electrometal.
Circulaţia este blocată şi se încearcă scoaterea cadavrului de sub tramvai.

Update 2
Din informaţiile pe care le-am obţinut de la cpt. George Pleşca, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Arad, femeia, care avea în jur de 50 de ani, nu a mai supravieţuit accidentului, murind la scurt timp după ce a ajuns sub tramvai. Se par că femeia a fost tăiată în două de roţile mijlocului de transport în comun.
În acest moment, Detaşamentul de descarcerare al ISUJ Arad intervine pentru scoaterea cadavrului de sub tramvai.

Update1
Din primele informaţii, se pare că femeia a trecut pe culoarea roşie a semaforului, fără să se asigure, fiind agăţată de tramvai şi ajungând sub acesta.

O femeie a fost călcată de un tramvai, joi,în jurul orei 13,10. Evenimentul rutier s-a petrecut în zona Fortuna. Intervine detaşamentul de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Arad.

Dacian Don

Cristian Cotuna

Recomandările redacției