Femeie de 62 de ani căzută într-o fosă improvizată, salvată de pompieri

0
272

Pompierii sunt mereu prezenți în sprijinul cetățenilor. Aceștia i-au obișnuit deja pe arădeni ca fiind sprijinul lor și realitatea este că sunt poate cei mai apreciați dintre toți. Aceștia sting incendii și nu de puține ori s-a întâmplat să salveze vieți. Așa este și în cazul misiunii din această dimineață când pompierii au reușit să salveze o femeie ce căzuse într-o fosă improvizată. Apelul care cerea ajutor a sosit la ora 06.58 minute. În spatele telefonului o persoană anunța cu disperare că o femeie este căzută într-o fosă improvizată în orașul Curtici.

Pompierii au asigurat imediat că se vor deplasa cu o autospecială de stingere și modul descarcerare, o autospecială SMURD de la Punctul de Lucru Curtici și opt subofițeri. Misiunea începe cu mesajul „V-am trimis în sprijin si SVSU Curtici, succes și mare atenție”, transmis de ofițerul de serviciu.

În momentul sosirii la locul incidentului echipajele au găsit o femeie căzută într-o fosă improvizată, exact așa cum spunea și persoana care a sunat la numărul de urgență. Aceasta avea adâncimea de 5 m, diametrul de 70cm. Ajunși acolo au găsit femeie care era la aproximativ 3.5 m adâncime și acoperită peste nivelul pieptului. A fost asigurată rapid iar în 3 minute decizia privind intervenția era luată.


„«Norocul» a căzut pe colegul nostru, sergent major Alin Ochis, un adevărat salvator pe care în această situație l-a ajutat și constituția fizică. Alin a coborât în fosă cu ajutorul mijloacelor din dotarea autospecialei și cu mult calm a reușit să o liniștească pe femeie, să o asigure cu mijloace specifice și să o aducă la suprafață. Femeia de 62 de ani, în viață, a fost predată echipajului SMURD al Punctului de Lucru Curtici și transportată la spital”, au povestit reprezentanții ISU Arad. 

Alin Ochis este subofițer operativ și conducător de autospeciale la Detașamentul de Pompieri Arad. Absolvent al Școlii de Pompieri-Protecție Civilă Boldești. În cei doi ani de când își desfășoară activitatea la Arad a participat la toate categoriile de intervenții ale inspectoratului, de la incendii la acordarea de prim ajutor în cadrul echipajelor SMURD. Acuma câteva luni a asistat chiar o naștere, împreună ca alți doi colegi, în autospecială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.