Femeile din Afganistan se tem că libertăţile câştigate în 2001 vor fi anulate

0
246

Pe măsură ce oraşele cedează, pe rând, în faţa talibanilor, o întreagă generaţie de femei din Afganistan, crescute cu drepturi şi libertăţi, devin vulnerabile în faţa foţelor insurgente, transmite France24, citat de Aleph News.

Acum, femeile afgane se tem că grupul islamist va retrage multe dintre libertăţile acordate femeilor în ultimii 20 de ani, inclusiv dreptul la muncă şi dreptul la studiu.

PPresa internaţională scrie că ar fi apărut informaţii potrivit cărora talibanii ar merge din uşă în uşă să facă liste cu fetele şi femeile cu vârstele cuprinse între 12 şi 45 de ani. Acestea ar urma să fie forţate să ia în căsătorie luptători islamişti.

Femeilor li se spune să nu iasă din casă neînsoţite de un bărbat. În acelaşi timp, ele nu mai pot lucra, studia sau alege liber hainele pe care vor să le poarte.

La sfârşitul săptămânii trecute, oraşul Herat a fost ocupat de talibani. Iar la scurt timp, în online a apărut o declaraţie a talibanilor prin care femeile erau informate că purtarea burqa a devenit obligatorie în toate spaţiile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.