Femeile din ALDE au marcat „Ziua curățeniei”

0
565

Doamnele și domnișoarele din ALDE Arad s-au adunat, duminică, pe malul Mureșului, la balastiera din capătul străzii Renașterii din Micalaca, pentru a puncta așa cum se cuvine, „Ziua internațională a curățeniei”. Adică, prin muncă. „Înarmate” cu saci de plastic și dotate cu mănuși de protecție, au adunat gunoaiele de pe un traseu destul de lung. Și nu s-au limitat la hârtii și PET-uri, ci achiar au avut serios de muncit, adunând la un loc obiecte mari- inclusiv o saltea!-abandonate de către cetățeni inconștienți, urmând ca toate mizeriile adunate să fie colectate de către o firmă. Chiar dacă au muncit cu toată seriozitatea, și-au păstrat buna dispoziție, discutând pe diverse teme, de la evenimente mondene până la politică și marcarea Centenarului Marii Uniri în Arad, cu plusurile și minusurile aferente.

Trebuie să remarcăm faptul că este o acțiune la nivel național, desfășurată de către ALDE în toate județele țării.

Nu doar voluntariat

Maria Pacșa spune că „am dorit nu doar să marcăm Ziua Internațională a curățeniei, ci și să sprijinim ideea de volutariat, dar, totodată, să atragem atenția că acesta nu este suficient, ci, mai întâi de toate, protejarea și îngrijirea mediului înconjurător intră în atribuțiile autorităților din domeniu. Care trebuie să facă mult mai mult decât au făcut și fac”.

„Aradul are o adevărată comoară, Mureșul, dar, din păcate, nu este tratat cum merită, ci lăsat de izbeliște de către cei care ar trebui să valorifice imensul său potențial economic și turistic. Din păcate, nici unii dintre arădenii care îl văd doar ca pe mijloc de relaxare nu se comportă tocmai civilizat, lăsând în urma lor mizerie. Sperăm că prin acțiunea noastră vom reuși să-i sensibilizăm și pe unii și pe ceilalți”, completează Cristina Vârtaci. Camelia Boltașu este și ea revoltată de dezastrul de pe malul Mureșului și este de părere că „ dacă cei în drept ar fi mai drastici, aplicând amenzi celor care poluează mediul, alta ar fi situația. După cum ați văzut, nu am strâns doar resturi lăsate de cei care au fost la picnic, ci tot felul de deșeuri de dimensiuni apreciabile, care este clar că au fost adunate de prin gospodării și aruncate acolo”.

Pentru mediul înconjurător

Președintele ALDE Arad, deputatul Eusebiu Pistru atrage atenția că „Ziua internațională a curățeniei nu se referă doar la îngrijirea mediului înconjurător prin colectarea gunoaielor sau păstrarea curățeniei, ci și la protejarea acestuia de alte pericole, cum ar fi poluarea sau exloatarea irațională. ALDE sprijină activ mediul înconjurător, susținând legislația îndreptată spre împiedicarea abuzurilor de orice fel. Le felicit pe domnișoarele și pe doamnele din organizația de femei pentru inițiativă, poate dau un imbold firmei care se ocupă de curățenie în municipiu și colectarea gunoaielor din județ. Pentru că, din câte am văzut până acum, lucrurile sunt departe de ceea ce ar trebui în mod normal să fie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.