Prim-vicepreședintele OFL la nivel național, Geanina Pistru, alături de mai multe doamne și domnișoare liberale arădene, a avut o nouă întâlnire cu deputat Florica Cherecheș, președinte al femeilor liberale din România. Aceasta a fost prezentă la Arad pentru a partcipa la dezbaterea pe tema (ne)funcționării serviciilor sociale din România. ”D-na deputat, președinte al femeilor liberale din România, a apreciat eforturile și rezultatele noastre în atragerea femeilor spre activitate politică liberală activă, în cadrul campaniei dedicate Centenarului, dar și celelalte activități pe care le-am desfășurat sau le avem pe agendă”, spune Geanina Pistru. Despre dezbaterea în sine, d-na Florica Chiriceș a rezumat:

Am dorit să vorbim despre serviciile sociale, despre eficiența lor, să facem comparație între ce oferă sectorul de stat și cel privat, să preluăm de la participanți idei și sugestii pentru rezolvarea problemelor. Să găsim soluții care să ducă la independență, nu la dependență, la incluziune, nu la excluziune. Ne dorim corelarea educației cu nevoile de pe piața muncii-iar în acest sens susținem învățământul profesional- pentru a-i determina pe tineri să rămână în țară”.

La rândul ei, Geanina Pistru a concluzionat: „Nu am pledat și nici nu voi pleda vreodată pentru discriminarea pozitivă a femeilor, dar este lucru dovedit că femeile sunt mai performante în educație, protecție socială, sprijinirea categoriilor defavorizate și alte sectoare din domeniu. Tocmai de aceea, așa cum am spus la demararea campaniei „O sută de femei liberale, de anul Centenar”, trebuie să le convingem pe arădence să se implice, să îmbine activitatea familială cu cea profesională, dar și cu cea politică. Pentru că, vrem nu vrem, tot politicul este cel care determină evoluția sau involuția acestora”.

Recomandările redacției