Femeile, sărbătorite la Sebiș, cu ocazia zilei Mărțișorului

0
885

Am ținut să am o întâlnire, cu ocazia zilei Mărțișorului și a zilei de 8 Martie, cu domnul Radu Demetrescu, primarul interimar al orășelului de pe Criș – Sebiș.

De ziua mărțișorului am fost încă de la primele ore la Sebiș, însă din păcate pe domnul Demetrescu îl găsești de obicei pe teren. În timp ce îl așteptam, automat am observat comercianți de mărțișoare și flori care își vindeau marfa într-un loc special amenajat în parcul din fața primăriei. Este un lucru pozitiv pentru că nu mai sunt înșirați pe trotuare, lucru împărtășit și de cei care cumpărau mărțișoare și flori.

În cele din urmă, reușim să dăm de domnul primar Radu Demetrescu, care nu a întârziat să ne spună: „Eu așa văd munca primarului, doar câteva minute la birou, cât să rezolve corespondența și în rest pe teren, că probleme sunt destule“.

Demetrescu a mai precizat: „Niciodată administrația nu se poate confunda cu politica. Administrația îți cere ca primar să fii gospodar, responsabil, persoană onestă, transparentă, pentru că cetățeanul de rând ne judecă de pe margine. Vreau să vă mai spun că eu am o foarte bună colaborare cu personalul din subordine, Consiliul Local și în special cu cetățenii acestui orășel Sebiș și cele trei sate arondate Prunișor, Donceni și Sălăjeni“.

Totul se rezumă la buget

Domnule primar, haideți să intrăm într-o altă discuție și anume: ce lucrări are primarul pe agenda de lucru în anul acesta, pentru că știu că nu aveți bugetul.

Da, așa este. Pe un primar niciodată nu îl mulțumește ceea ce face, ar vrea să facă mai mult. Am făcut niște plombări la niște gropi ce au apărut după iarna aceasta. Vom face reparații la străzile din Sebiș, continuăm amenajări de trotuare, vom finaliza lucrările la podul de peste Valea Deznei, pod la care se lucrează cam de multă vreme. Vom mai amplasa semne rutiere acolo unde va fi cazul, vom continua lucrările de amenajare peisagistică a orașului, vom amplasa stații de autobuze. Totodată demarăm lucrările la noul corp al Spitalului Orășenesc Sebiș. De asemenea, continuăm lucrările la construcția unei grădinițe noi, precum construcția atelierului la liceu, deși în acest an vom avea un program cultural mai bogat.

Cam acestea sunt lucrările de pe agenda de lucru ale edilului. La acestea se mai adaugă ceva care ne-a scăpat din vedere dar rămâne pentru altă dată. Este important că domnia sa vrea să lase niște lucruri frumoase în urma mandatului de primar.

Spectacol cu ocazia zilei de 8 Martie

În seara zilei de 7 martie, în sala Casei de Cultură a orașului Sebiș a avut loc un spectacol cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, celebrată pe data de 8 martie. La eveniment au participat spectatori de toate vârstele.

Au prezentat un spectacol de înaltă ținută artistică, următorii artiști: Vasile Murariu, Valentina Fătu și solista de muzică ușoară Daniela Tănase. „Vom mai avea în acest an asemenea gen de activități“, a precizat domnul Ioan Muscă, directorul Casei de Cultură a orașului Sebiș.

Musafirii care au prezentat programul au rămas surprinși de modernizările pe care le are Casa de Cultură din Sebiș.

Ziua de 8 Martie

De dimineață, primarul interimar împarte flori în oraș și pe la instituții. După ce a parcurs un drum bun prin oraș, s-a reîntors la sediul primăriei. Femeile care au venit după o hârtie la primărie sau au avut nevoie de o semnătură, au fost servite cu o floare, iar femeile care lucrează în cadrul primăriei au fost invitate în sala de ședință a Consiliului Local, unde primarul Demetrescu le-a înmânat câte o floare, urându-le „La mulți ani!“.

Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.