Fereşte-te de alergiile de primăvară!

0
188

sanatate-familie-parcOdată cu venirea primăverii, alergiile cauzate de factorii externi se înmulţesc. “Vinovaţii” pot fi alimentaţia, polenul, mucegaiul. Strănutul, uneori în lanţ, secreţiile nazale abundente, pleoapele umflate, erupţiile pe piele sunt cele mai frecvente simptome.

Alimentare. 
Principala cauză a acestui tip de alergie o constituie, în multe cazuri, alimentaţia plină de coloranţi şi conservanţi. Factori declanşatori pot fi: ouăle, peştele, alunele, laptele, căpşunele, nucile. În cazul acestui gen de alergie trebuie să elimini alimentele enumerate mai sus din hrana zilnică.

La polen. Te confrunţi cu pierderea mirosului, cu mâncărimi la nivelul gâtului, al nasului şi al ochilor. E recomandat să eviţi pe cât posibil spaţiile deschise.

La praf şi mucegai. De regulă, sunt permanente, iar persoanele în cauză se confruntă cu aceleaşi simptome ca în cazul alergiei la polen. E important să scapi de mucegaiul din casă (există soluţii speciale) şi bineînţeles de praf.

Dermatite de contact. Pot apărea la nivelul pielii în urma contactului direct cu diverse produse cosmetice, metale, vopsea de păr, substanţe chimice (detergent, soluţii de curăţat) sau cu părul animalelor. Dacă ai probleme cu alergiile, adoptă o dietă adecvată, cu multe legume şi fructe proaspete. Renunţă total la cafea, ţigări, alcool şi pentru o perioadă de 2 luni nu consuma deloc carne sau preparate din carne. Mai mult, nu ai voie să consumi lactate, dulciuri, foitaje, aluaturi prăjite sau fierte, dar poţi mânca miere şi smochine. Trebuie să te fereşti de ouă şi de condimente.

SURSA: Libertatea.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.