De la începutul acestei săptămâni și pana astăzi , pompierii militari din subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad dar și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgența, au intervenit de pentru stingerea a peste 22 de arderi necontrolate de vegetație uscată și litieră a pădurii. Au ars aproximativ 120 de hectare.

Condițiile de vânt existente și locurile greu accesibile au contribuit la desfășurarea cu dificultate a misiunilor de stingere

Cu toate că, în ultima perioadă s-au transmis adrese către primăriile UAT-urile din județ în vederea respectării măsurilor de prevenire și interzicere a arderilor necontrolate iar echipajele de salvatori au efectuat în mod preventiv patrulări operative în scopul identificării eventualelor focare, numărul incendiilor de vegetație nu a scăzut.

Reamintim cu fermitate cetățenilor că aceste intervenții din partea subunităților de pompieri presupun un efort și consum sporit de resurse, atât umane cât și materiale, transmite Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad.

  • Cetatean spune:

    „Reamintim cu fermitate” = frectie la picior de lemn. Nu mai aveti chitantier cu amenzi ? Romanul nu pricepe altfel.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției