fermieriFermierii arădeni pot cere subvenţii pentru animale până la finalul acestei luni. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă fermierii că până pe 30 august 2013, inclusiv se depun cererile de plată pentru Măsura 215 pentru bunăstarea animalelor – porcine.
Pot depune cereri de plată beneficiarii Măsurii 215, care au depus cereri de ajutor în conformitate cu prevede­rile OMADR 149/2012.
Cererea de plată poate fi completată de fermier pe format de hârtie, sau online prin accesarea site-ului www.apia.org.ro.  După completarea online, cererea se tipăreşte şi, la fel ca şi cererea completată pe format de hârtie, se depune la Centrul  Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Dovada depunerii cererii de plată o reprezintă bonul de mână care conține date privind: centrul judeţean, numărul cererii din registrul special, data și ora înregistrării, numele lizibil și semnătura funcţionarului APIA care a primit cererea.
Cererilor de ajutor financiar trebuie însoţite, obligatoriu de o serie de documente privind exploataţia, schiţa adăpostului animalelor, programul de iluminat, graficul de livrare, graficul de populare şi alte documente justificative.
În cadrul angajamentelor înche­iate, beneficiarii trebuie să respecte standardele de eco-condiţionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole aparţinând fermei şi activităţilor agricole desfăşurate la nivelul fermei. În cadrul acestei măsuri este exclus sprijinul pentru investiţii.

Recomandările redacției