Fermierii își vor putea exporta vitele cu avionul

0
207

Și în agricultură viitorul anunță schimbări surprinzătoare. Ministerul agriculturii ia în calcul exportul de ovine vii în Qatar…cu avionul. Fermierii își vor putea trimite animalele în export, cu avionul, întrucât, reprezentanți ai statului Qatar au venit cu această inițiativă pe care au prezentat-o la București. Inițiativa a ajuns și la urechile agricultorilor din Arad și de altfel din țară fiind mediatizată.

Ministrul agriculturii, Adrian Oros l-a primit săptămâna aceasta pe pe E.S. Abdulla Nasser A. Alhemaidi, ambasador al Statului Qatar la București. În timp ce ministrul a propus înlocuirea cu exportul de carcasă la ovine, oficialul din Qatar a propus transportul aerian al animalelor

Oficialul și-a mai exprimat intenția de a regăsi mai multe produse agroalimentare românești pe piața din Qatar, menționând că apreciază calitatea acestora, referindu-se în special la ulei, faină și porumbul din România.

Ministrul a mai spus că trecerea treptată de la comerțul cu animale vii, la comerțul cu carne în carcasă vara se va reflecta în final în calitatea cărnii și va proteja animalele de toate efectele negative ale transportului în condiții de vreme caniculară. Aceasta propunere a fost agreată de partea qatareză, ambasadorul prezentând atunci varianta alternativă și anume, cea a transportului pe cale aeriană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.