Fermierii arădeni mai pot solicita subvenţii pentru bunăstarea animalelor până după jumătatea acestei luni. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad  primeşte cereri pentru subvenţii pentru Măsura 215, destinată bunăstării păsărilor, până pe data de 18 a acestei luni. Subvenţiile vor fi acordate fermierilor care îşi asumă respectarea unor angajamente pentru o perioadă de cinci ani.
Pot solicita subvenţii pe această măsură, exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a păsărilor, autorizate sanitar – veterinar, ce îşi asumă angajamente voluntar în favoarea bu­năstării ani­malelor. Solicitanţii trebuie să respecte cerinţele legale în materie de gestionare şi bunele condiţii agricole şi de mediu.
Cererea de ajutor poate fi completată on-line de către solicitant, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. După completarea cererii, aceasta se tipăreşte şi se depune la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Cererea va trebui însoţită de acte privind funcţionarea exploataţiei, grafice de livrare şi populare şi de efectiv. Agricultorii interesaţi de subvenţiile acordate pe acest tip de măsură pot obţine mai multe informaţii de la reperezentanţii APIA.

Recomandările redacției