Fernando Alonso revine în F1. Echipa spaniolului e cea cu care a atins vârfurile carierei

0
454

La aproape 39 de ani, Fernando Alonso nu s-a putut îndepărta prea tare de bolizii Formulei 1. În anul 2021, acesta va fi împreună cu Esteban Ocon la Renault, echipă sub culorile căreia a dobândit cele două titluri mondiale.
Mesajul lăsat de Alonso pe bolid la despărțirea de Formula 1 la finalul sezonului 2018 a fost „Hasta luego”. Mesajul nu a fost unul de adio, ci un „pe curând”, care se va materializa anul viitor. Săptămâna trecută, constructorul francez a anunțat oficial revenirea lui. Acesta va face echipă cu francezul Esteban Ocon, în vârstă de 23 de ani. În 2019, Renault a încheiat pe locul 5 în clasament, dar se pregătește ca pe viitor să obțină un clasament mai bun.
Alonso nu a făcut pauză în perioada în care a renunțat la F1. El a reușit să se impună în acecastă perioadă de două ori în competiția de anduranță de 24 de ore de la Le Mans. El s-a arătat interesat ci pentru cursa Indianapolis 500, cu toate că deja a făcut-o și în 2017 și 2019.
Fernando Alonso a reușit să obțină mai bine de 30 de victorii în F1. Mai precis 32 de victorii a strâns ibericul, cea mai recentă fiind în anul 2013, în Marele premiul al Spaniei.
Între 2015 și 2018, spaniolul făcuse parte din din echipa McLaren.
„Renault este familia mea, cele mai dragi amintiri din Formula 1 le-am adunat cu ei, cele două titluri mondiale, dar acum privesc înainte”, a spus Alonso în comunicatul remis de echipă.
Fernando Alonso a concurat și în trecut pentru Renault, între 2002-2006 și 2008-2009. În cazul în care Kimi Raikkonen în vârstă de 40 de ani nu va mai continua la anul, ibericul va rămâne cel mai bătrân pilor din F1.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.