Pe 1 Iunie, la Utviniș se contabilizează kilometri parcurși la concursul „Zimandu aleargă!”. Chiar de Ziua Copilului, după cum am mai anunțat și într-un alt număr al cotidianului nostru, Utvinișul găzduiește o competiție sportivă pentru amatorii de mișcare, dar și un festival, pentru iubitorii de muzică folk. De organizare s-au ocupat asociația „Mobilizează-te!” și Primăria Zimandu Nou.

Programul zilei cuprinde concursuri, foc de tabără, joc de lumini și concerte, într-un decor neconvențional, în pădure. Totul e ca vremea să nu facă mari probleme organizatorilor și participanților.

Startul evenimentului de sâmbătă se va da la ora 10.00, oră de la care vor fi organizate concursuri de biciclete, tras la țintă cu arcul, alergare cros 2 kilometri, aruncări la coș, dar și ateliere de creație și înălțat de zmee.

La prânz participanții vor degusta mâncare gătită la ceaun.

Programul serii începe la ora 18.00, cu înscrierea amatorilor care doresc să interpreteze două sau trei melodii, pe scena Folk-Joc, ediția a III-a. „Continuăm apoi cu profesioniștii care ne vor încânta până în miez de noapte când vom avea un joc de lumini surpriză, apoi focul de artificii și vom încheia cu acorduri muzicale în jurul focului de tabără. Cei  care doresc să înnopteze în pădure o vor putea face instalând corturi proprii. Vor fi opt corturi instalate de către organizatori unde vor fi cazați inclusiv o parte din artiști“, spun cei de la asociația „Mobilizează-te!”.

 

Recomandările redacției