Festival, în loc de Marea Unire!: Pe locul unde ar trebui făcut soclul Monumentului Marii Uniri s-a ridicat o hală în care se va ţine Festivalul Vinului

1
552
  • Este cert că la 1 Decembrie nu vom avea monument în Arad. â
  • Nimeni nu a dat bani.
  • Asociaţia pentru Monumentul Marii Uniri va încerca să adune fonduri printr-o chetă!

Ceea ce spuneam de mult, că nu se doreşte sub nicio formă ca la momentul Centenarului Marii Uniri, 1 Decembrie 2018, să nu existe la Arad monumentul, este deja certitudine. Am fost să fac fotografii la locul în care ar urma să fie amplasat monumentul, ştiind că în afară de demolarea atelierelor artiştilor plastici, nu s-a făcut absolut nimic, dar am avut surpriza să constat că se lucra de zor! Nu la construirea soclului, cum ni se promisese cu vreo lună înainte, ci la ridicarea unei hale imese, cu piloni de metal. Am întrebat pentru ce se face acea hală şi am aflat că acolo se va sărbători… Festivalul Vinului! Mai mare bătaie de joc şi sfidare la adresa arădenilor şi a tuturor românilor nu se putea! Imensul banner de pa faţada Consiliului Judeţean, pe care scrie „România, 1918-2018, Sărbătorim împreună” ne arată dimensiunea cinismului. Arădenii sunt chemaţi să sărbătorească alături de Consiliul Judeţean, dar nu Centenarul Marii Uniri, ci festivalul Vinului! Ruşine!
Nimeni nu a dat bani
Dacă acum, când au mai rămas câteva zile până la 1 Decembrie, se ridică o asemenea hală şi se organizează o chermeză exact pe locul unde ar trebui să se construiască soclul, este clar că şi cei de la Consiliul Judeţean sunt informaţi că nici vorbă să se facă soclul. De altfel, ne-a confirmat acest lucru chiar preşedintele Asociaţiei pentru Monumentul Marii Uniri, prof. univ. dr. Aurel Ardelean. Pe scurt, pentru că nici Primăria nici Ministerul Educaţiei nu au vrut să dea bani pentru amplasare, aceasta a ajuns sarcina Asociaţiei. Iar pentru că nu are bani, va apela la mila publică, organizând o chetă. Putem să ne dăm lesne seama câtă apă pe Mureş va mai curge până când vom avea la Arad Monumentul Marii Uniri!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.