Aradul a fost „capitala“ muzicii electronice în weekend-ul de la finele acestei luni. Aflat la a patra ediție, festivalul care a adus publicului arădean, artiști de renume mondial – a crescut și a căpătat notorietate. Cu un lineup de mare impact asupra devoratorilor de muzică electronică și nu numai, artiști precum: Burak Yeter, Paul Damixie, Mahmut Orhan și legendarul Paul van Dyk (n.a cu show programat duminică), au reușit să strângă zeci de mii de arădeni și nu numai. Publicul a urcat pe culmile muzicii electronice având parte și  de show-uri incendiare – artificii, confetti și jocuri de lumini, demne de un eveniment de anvergură.

Arădenii au fost „înălțați“ de muzica bună, iar cei curajoși au avut parte și de o experiență la propriu, la înălțime: „Dinner in the sky“ (n.a cină în aer).

Vineri, la „primul zbor“, nu numai fanii electro au avut parte de concerte ci și cei pe stil hip-hop. Au urcat pe scenă: Deliric, Vlad Dobrescu, DJ Nasa și Exile, Gojira & Planet H, Paul Damixie, Dirty Nano, Burak Yeter, Barac și mulți alții. Experiența muzicală a fost completată de un show vizual, cu confetti și lumini.

Artiștii au „ridicat“ publicul prin creații mai noi și mai vechi, cei prezenți cântând și dansând în sincron cu aceștia fiecare melodie.

Pe scena ABC, iubitorii stilului ro-minimal au dansat până la răsărit, așa cum deja a devenit tradițional să se întâmple. Publicul amator al stilului i-a putut vedea pe Andrey Pushkarev, așteptatul Barac, Herk și Timirash.

Pe culmile muzicii electronice

Sâmbătă și duminică, iubitorilor de dance, trance, house și progressive le-au fost pregătite momente de neuitat.

Dj-ul feminin Mattn, Vali Bărbulescu, Mahmut Orhan și Satra B.E.N.Z. au fost cei mai așteptați artiști, iar unii fani, mai norocoși au reușit chiar să își facă poză cu unii dintre aceștia.

Aflat a doua oară la Arad, Mahmut Orhan a transmis că îndrăgește foarte tare publicul din România. De asemenea, la coborârea de pe scenă, Mattn a spus: „Pentru mine, a fost prima dată când am urcat pe o scenă din România. M-am simțit extraordinar, din public am primit un vibe foarte bun”.

Evenimentul, început la ora 14.00 a cuprins în program și alte activități speciale – Ranger Arena, styling, face painting, panouri pentru poze și activități pentru copii. De departe însă, de senzație a fost „Dinner in the sky“, pentru cei mai curajoși ori pentru cei dornici de experiențe noi. Într-o atmosferă caldă, cu un echipaj însoțitor prietenos și pus pe distracție, la un  pahar de șampanie, arădenii care au urcat au putut imortaliza, de la 50 de metri înălțime, imagini unice cu festivalul și împrejurimile.

Duminică, punctul culminant din programul festivalului Arad Open Air le este rezervat artiștilor cu greutate – Paul van Dyk (Matthias Paul) și Markus Schulz.

Veteranul Dj, Paul van Dyk a lansat primele melodii în 1994 și continuă să aibă succes și astăzi. Markus Schulz se remarcă întotdeauna cu nenumărate melodii și mixuri tari, fiind Dj și producător de top.

Alți artiști ai ultimei zile de eveniment sunt Grasu XXL, Manuel Riva. De asemenea, duminică cei de la Sur Austru ies din tipar, cu un concert rock în cadrul festivalului.

Festivalul Arad Open Festival (AoA) a fost organizat de Primăria Arad, AOA Events Agency, Centrul Municipal de Cultură Arad și Centrul de Excelență Arad, cu susținerea unor parteneri private.

Mai multe informații sunt disponibile pe site: https://www.openairfestival.ro/,pe pagina oficială de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/aradopenair/, pe evenimentul de pe Facebook: https://www.facebook.com/events/1143683645806100/, dar și pe contul de Instagram al Arad Open Air Festival.

 

Recomandările redacției